Trine Skei Grande til Sunnmøre 27.- 28.juni

Trine Skei Grande skal åpne Dei nynorske festspela ved Ivar Aasen-tunet i Ørsta torsdag 27.juni. Dagsprogrammet for fredag 28.juni inneholder besøk på Mork Rehabilliteringssenter i Volda, Søre Sunnmøre Asylmottak i Ulstein og Brisk Kompetansesenter i Ålesund. I tillegg besøker Trine Skei Grande Møreforskning/ Kunnskapsparken og Norsk Maritime Kompetansesenter.
Førstekandidat Pål Farstad og andrekandidat Britt Giske Andersen på Møre og Romsdal Venstre sin stortingsliste vil slå følge for å vise fram aktuelle politiske saker på Sunnmøre for Venstrelederen.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**


Pressemelding fra Møre og Romsdal Venstre

Trine Skei Grande

Foto: Jan Kløvstad

Venstres leder Trine Skei Grande besøker Sunnmøre 27. og 28.juni 2013
Førstekandidat Pål Farstad og andrekandidat Britt Giske Andersen på Møre og Romsdal Venstre sin stortingsliste vil slå følge for å vise fram aktuelle politiske saker på Sunnmøre for Venstrelederen.

Torsdag 27.06.13: Trine Skei Grande åpner Dei nynorske festspela ved Ivar Aasen-tunet i Ørsta

Fredag 28.06.13:
Dagsprogrammet inneholder besøk på Mork Rehabilliteringssenter i Volda, Søre Sunnmøre Asylmottak i Ulstein og Brisk Kompetansesenter i Ålesund. I tillegg besøker Trine Skei Grande Møreforskning/ Kunnskapsparken og Norsk Maritime Kompetansesenter.
Nedenfor følger program og kort om stedene som besøkes.

Med hilsen
Ragnhild Helseth fylkesleder/valgkampsjef
Møre og Romsdal Venstre
26.06.13

Kontaktpersoner:
Ragnhild Helseth — 95804889 – [email protected]
Pål Farstad – 95792546 – [email protected],
Britt Giske Andersen – 97036026 – [email protected],

Program 28.06.13:
Kl 09.00 — 09.45: Mork Rehabilliteringssenter , Volda
Kl 10.30 — 11.30: Ulsteinvik — Søre Sunnmøre Asylmottak, Ulsteinvik

Kl 13.00 — 14.30: Møreforskning / NMK , Ålesund
Kl 15.00: – 16.30:Brisk Kompetansesenter, Ålesund

Mork Rehabiliteringssenter, Volda:

Er en del av den spesialiserte rehabiliteringstjenesten i Helse Møre og Romsdal.
T tverrfaglig tilbud til pasienter der det legges vekt på samhandling mellom pasient, pårørende og omgivelsene. Rehabiliteringssenteret dekker et stort geografisk område og tar imot pasienter fra sykehusene og fra kommunene i Møre og Romsdal.
Målsettingen er å gi et individuelt tilpasset rehabiliteringstilbud.

Søre Sunnmøre Asylmottak, Ulstein:

Desentralisert mottak med 201 plasser. Det bor meir enn 70 barn ved mottaket (under 18 år), og halvparten er i barnehagealder.

Utfordringer knyttet til manglende rett til barnehageplass og tilsynsordning for disse asylbarna, som kalles barnebase i mottakssystemet.
En annen utfordring er ungdom mellom 16 og 18 år. De har rett til norskopplæring, men ikke rett til videregående opplæring. Lengeboende ungdom med gode norskkunnskaper og god almennkunnskap faller utenfor skoletilbud og den sosiale arena.

Driftsoperatøren i LINK Hallstein Saunes, vil ha 10 minutters innlegg om hvordan det er å være privat aktør i asylfeltet.

Møreforsking og Norsk Maritimt Kompetansesenter, Ålesund:

Tema for møtet er bl.a. utfordring med å drive forskningsinstitusjon i Møre og Romsdal, både i et lokalt, nasjonalt og internasjonalt perspektiv. og samarbeidsprosjekt innan Campus Ålesund mellom Møreforsking, Høgskolen og det marine og maritime næringsliv i Møre og Romsdal.
Her møter forskningssjef Agnes Christine Gundersen og direktør Elisabeth Mark Støle fra Møreforskning og representant fra NMK.

Om Brisk Kompetansesenter, Ålesund:

Har i dag 115 ansatte og gir tilbud til ca 700 personer årlig.
Deres tjenester er sertifisert i en kvalitetssikringsstandard Equass. Leverandør av et nasjonalt metodeutviklingsprosjekt, som heter Arbeidsrettet Rehabilitering- Metodeutvikling.
Brisk KS leverer tjenesten på oppdrag fra NAV Møre og Romsdal.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**