Lei av lokaliseringsdebatten

Øyer Venstre sin kommunestyrerepresentant Laila Skåden, synes den evige lokaliseringsdebatten mellom Øyer og Tretten sogn til tider er til hinder utviklingen av kommunen.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**


Øyer kommune er en liten kommune, og bør snart begynne å oppføre seg som en. Kommunen har en stram økonomi, og det å opprettholde et likeverdig tilbud i begge sogn tar mye ressurser, og vil igjen kunne være til hinder for utviklingen av kommunen. Hun er opptatt av å tenke Øyer kommune som en helhet, og at det er viktig å opptre redelig og skikkelig i denne debatten. Det er viktig å huske på at vi er valgt inn som representanter for innbyggerne i kommuen, ikke for oss selv som privatpersoner. Enkelte argumenterer og stemmer ut i fra eget behov og ikke fellesskapets behov.

I noen tilfeller vil Tretten sogn være det mest naturlige å ha et tilbud, i andre tilfeller vil det være mest naturlig med Øyer sogn. Det er viktig at man opprettholder et likeverdig barnehage og skoletilbud ved begge sogn, for å sikre bosettingen i hele kommunen. Laila har per i dag heller ingen ønsker om å flytte legekontoret fra Tretten til Øyer.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**