Trine Skei Grande i Valdres lørdag 22. juni

Trine Skei Grande er forespurt om å åpne årets utgave av Valdres Sommersymfoni, som i år feirer 20 år. Sammen med førstekandidat til stortingsvalget i Oppland, Ketil Kjenseth, vil det også bli tid til besøk hos blant annet Viken Skog på Hønefoss, Valdres Biovarme og Helse i Valdres-prosjektet.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**


Dagens høydepunkt for Venstres leder blir åpningen av Valdres Sommersymfoni kl 19:00.

Trine Skei Grande

Trine Skei Grande
Foto: Bård Ek

– Et ærefullt oppdrag, sier Skei Grande, som i forrige periode var medlem av Stortingets kulturkomite og er særlig opptatt av bredden i kulturlivet.

Først på dagen skal Trine Skei Grande besøke Viken Skog og Treklyngen på Hønefoss og ha møte med administrerende direktør Ragnhild Borchgrevink i Viken Skog. Oppland Venstres stortingskandidat og fylkesleder Ketil Kjenseth skal være med hele dagen.

– Møtet med Viken Skog ser vi fram til. De har satt i gang et utviklingsarbeid som er viktig for skognæringa og treindustrien, sier Ketil Kjenseth. Han er optimist og ser store muligheter for ny og grønn industriproduksjon med basis i trevirke som kan få store ringvirkninger for både Buskerud og Vest-Oppland.

– Industrimiljøene på Kongsberg og Raufoss har mye å bidra med inn i en ny trebasert industri. En ny industriklynge rundt Ringerike og Hadeland vil være midt i blinken for å skape et av verdens mest framtidsrettede, grønne industrimiljøer, sier Kjenseth. Han ser også store muligheter for et tettere samarbeid mellom Høgskolen i Gjøvik og Høgskolen i Buskerud.

 Oppland Venstres førstekandidat Ketil Kjenseth

Oppland Venstres førstekandidat Ketil Kjenseth
Foto: Silje England

På Fagernes møter Venstre-toppene en ung miljøgründer som satser på skogens grønne gull, Tor Oxhovd Svalesen. Han er medeier i Valdres Biovarme AS og er i ferd med å sette i drift fjernvarmesentral for Fagernes sentrum — basert på avfallstrevirke fra skogen.

Helse i Valdres
På ettermiddagen blir det en presentasjon av Helse i Valdres-prosjektet, som nå har pågått i 3 år og nå skal fortsette i ytterligere 2 år. Målet er å utvikle helsebasert turisme i Valdres og styrke samarbeidet mellom helse, rehabiliteringssektoren og reiselivet.

Program
11:00 Viken Skog/Treklyngen, Follum på Hønefoss
15:00 Valdres Biovarme AS
16:30 Helse i Valdres
19:00 Åpning av Valdres Symfoni, Valdres Folkehøgskole

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**