Tidlig innsats

Under gårsdagens møte i Kommunalstyret for oppvekst fremmet flertallspartiene, med Iselin Nybø fra Venstre, forslag om å bevilge penger til 4 nye stillinger i PPT som skal jobbe i skole og barnehage.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**

Iselin Nybø, buss, kollektiv, stavanger, rogaland

Foto: Mari Halvorsen

I Kommunalstyret for oppvekst ble det i går fremmet forslag fra flertallspartiene om å bevilge penger til 4 nye stillinger i PPT (Pedagogisk-psykologisk tjeneste). To av stillingene vil øremerkes til barnehagen og to til skolen. I tillegg til dette ble det også bevilget 1 million kroner til etter- og videreutdanning i skole og barnehage. Forslaget ble enstemmig vedtatt.

Tallet over antall barn og unge som henvises til PPT har økt de siste årene, derfor er det viktig med en tidlig innsats. “I dag bruker vi mer og mer penger på spesialundervisning jo eldre elevene blir. Vi må snu hjelpepyramiden, slik at barna får hjelpen de trenger når de er små, slik at de slipper å dra disse med seg opp gjennom skoleårene” – sier Venstres Iselin Nybø, nestleder i Kommunalstyret for oppvekst.

Tilbakemeldingene fra PPT-sjef, barnehagesjef og skolesjef har vært gode, og de setter pris på at politikerene i Stavanger prioriterer barna tidlig. Flertallspolitikerene er også bestemte på at dette vil videre-prioriteres i handlings- og økonomiplanen for 2014-2017, om det så er med økninger eller om det er ved hjelp av omprioriteringer.

– Uansett må vi prioritere dette, sier Iselin Nybø fra skolepartiet Venstre!

Les mer i Stavanger Aftenblad her!

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**