– Sørlandet er viktig for Venstre!

Hans Antonsen er Venstres førstekandidat i både Aust- og Vest-Agder. Her kan du lese mer om hvorfor han mener det er viktig å se hele Agder under ett – og hva han mener vil være de viktigste sakene i den neste fireårsperioden. – Det er miljø og kunnskap, slår Antonsen fast.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**

Hans Antonsen 2013

Foto: Elise Arvesdatter Jensen

Hans Antonsen (48) har vært ordfører i Grimstad siden 2007. Han har ledet kommunen gjennom omfattende omstilling og er i dag en av Sørlandets mest profilerte politikere. Nå vil han representere landsdelen på Stortinget, og ved høstens valg er han Venstres toppkandidat både i Aust- og Vest-Agder. Slik forklarer Antonsen hvorfor han vil representere hele Agder på Stortinget:

– Som førstekandidat for Venstre i begge fylkene har jeg en ekstra utfordring i å skulle representere hele tretti kommuner. Det er krevende, men også en fordel: For Venstre har det alltid vært viktig å se helheten på Agder — ikke som en splittet landsdel i to fylker og tretti kommuner. Etter min mening er delingen av landsdelen en del av forklaringen på Sørlandets manglende gjennomslag på Stortinget.

Miljø viktigst
Antonsen er en erfaren politiker. Han har tidligere vært politisk rådgiver og statssekretær i Nærings- og handelsdepartementet og generalsekretær i Venstre. Han har flere ganger deltatt i regjeringsoppnevnte utvalg og er i dag sentralstyremedlem og en del av Venstres ledelse. Det er spesielt to saker han mener vil være viktige de neste fire årene:

– Først og fremst miljø! Å sikre en verden vi kan gi videre er valgets viktigste sak. Klimautfordringene er alvorlige, men det gir også Sørlandet noen grønne muligheter. Blant annet til å planlegge en ny rask toglinje langs kysten. Sammenkoblingen med Vestfoldbanen er først skritt, men på lang sikt må toget gå der folk bor! Allerede fra 2014 bør vi få til tog hver 2. time på dagens linje.

Vil kjempe for UiA
Venstres førstekandidat er opptatt av kunnskap som grunnlaget for å gi alle like muligheter. Han trekker frem skole og utdanning som den andre saken han vil fokusere på i neste stortingsperiode:

– Skolens viktigste oppgave er å gi hver enkelt elev kunnskap og tro på egne evner. Venstre vil gi lærerne tid til å være lærere og sette kvalitet i fokus. På Sørlandet er universitetet en viktig drivkraft for kunnskapsutvikling og læring. Venstre vil at UiA økonomisk skal likebehandles med de andre universitetene. Det vil jeg kjempe for på Stortinget! Venstre er viktig for Sørlandet, og Sørlandet er viktig for Venstre. Det er grunnleggende for å få til noe for landsdelen.

"Sørlandet skal med."
Venstres leder Trine Skei Grande
(Fædrelandsvennen 30.07.13)

Vil du bli bedre kjent med Hans Antonsen? Trykk her!
Vil du lese mer om Venstres politikk? Last ned vårt stortingsvalgprogram 2013 – 2017.

• Les også: Miljø gir muligheter
• Les også: – Tog langs hele kysten
• Les også: Slipp kvinnene frem
• Les også: Grande: – Sørlandet trenger Venstre på Stortinget
• Les også: Stor forskjell på blåblått og blågrønt
• Les også: 31 grunner til å stemme Venstre

 Hans Antonsen og Kristin Øygarden er toppkandidater for Venstre i både Aust- og Vest-Agder.

Hans Antonsen og Kristin Øygarden er toppkandidater for Venstre i både Aust- og Vest-Agder.
Foto: Elise Arvesdatter Jensen

.
Vil du kontakte Hans Antonsen?
E-post: [email protected]
Telefon: 414 46 657
Facebook: Hans Antonsen (V)
Twitter: @hansant

Vil du kontakte Kristin Øygarden?
E-post: [email protected]
Telefon: 400 91 481
Facebook: Team Øygarden
Twitter: @kaetchykristin

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**