Handlingsplan mot støy

Under gårsdagens bystyremøte ble handlingsplanen mot støy vedtatt etter en lang debatt. Omfattende tiltak for prioriterte barnehager, skoler og bo-områder er nå på plass.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**


Et godt bymiljø er viktig for Venstre. Et godt bymiljø preges ikke av for mye støy. Under debatten påpekte Venstres Per A. Thorbjørnsen at akkurat støyvolumet rundt Saxemarka utgjør alle støyutfordringers mor. Her har problemet vært stort over lang tid.

Både i fylkestinget og i bystyret har det blitt vedtatt å legge til nye kollektivfelt, for øyeblikket foretas det et mulighetsstudie. Vi avventer nå videre fremdrift.

Kolumbus, stavanger, rogaland, buss

Foto: Kolumbus

Ettersom kollektivfelt blir bygget vil Vegvesenet være nødt til å bygge støydempende kulvert, noe de derimot ikke er nødt til å gjøre i dag i følge regelverket. Ny kulverter er ganske dyrt, og med disse nye kollektivfeltene på plass vil det være statens ansvar og betale for kulvertene.

Venstre ser viktigheten rundt støyproblemene på Saxemarka, og andre steder.Vi er glad for at vi ikke bare vil få senket støyen rundt Saxemarka, men også fordi vi får bygget nye kollektivfelt. Det er god Venstre-politikk. Hovedutfordringen nå er å få fart på dette mulighetsstudiet for E39 som fylkeskommunen har ansvar for.

For å lese mer om saken kan man forøvrig se i Stavanger Aftenblad her.

Eller lese sakspapirene her.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**