Mestring og styring i eget liv!

Å selv ha ansvaret og kontrollen i eget liv er god liberal politikk. Dette vektla Maria Serafia Fjellstad fra Venstre i behandlingen av høringsuttalelse til ny bestemmelse i Pasient- og brukerrettighetsloven; og ønsket å rettighetsfeste Brukerstyrt Personlig Assistent.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**

Forbruk

Foto: Lørenskog Venstre

Saken hadde først vært til behandling i Helse- og omsorgsutvalget, før den nå altså lå til behandling hos kommunestyret. I Helse- og omsorgsutvalget ble høringsuttalelsen til ny lov behandlet sammen med tjenestebeskrivelsen for Brukerstyrt Personlig Assistent. Behandling av selve tjenestebeskrivelsen ble utsatt for å også få innspill fra Rådet for funksjonshemmede – men høringsuttalelsen ble i dag behandlet av kommunestyret.

Maria Serafia Fjellstad var selv pådriver også i utvalget for formuleringen av høringsuttalelsen sammen med Kjetil Bjørkelund (Ap); og det ble vedtatt at “Harstad kommunestyre er meget tilfreds med at BPA rettighetsfestes med en ny bestemmelse i Pasient og brukerrettighetsloven §2-1d”. Videre støttet hun aktivt opp om forslag fra hhv Eldrerådet og FrP om å gå lenger enn høringsutkastet når det gjelder hvem som har rett på tjenesten; og kommunestyrets høringsuttalelse ønsker dermed velkomne både brukere med behov for færre timer i uka (ned til 15t) og brukere over 67 år. Hvorvidt regjeringen ser like lyst på utvidelse av rettigheten til flere er et annet spørsmål; og gjenstår å se. Siste punktet i høringsuttalelsen lyder nemlig: “Harstad kommunestyre forutsetter at ordningen blir fullfinansiert fra staten.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**