Helsing frå Per Espen

Per Espen Fjeld har vore ein ressursperson for Bø Venstre i mange år. Nå skal han flytte frå Bø, og han takkar for seg på denne måten:

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**


Takk for meg, og takk til Bø kommune og Bø Venstre.
Nok en milepæl i livet er nådd. Nå flytter vi fra Bø til Tjøme. På en måte blir det å slutte ringen for min del. Jeg kommer fra Tjøme og flytter nå til et hus 5 min fra mitt barndomshjem som min bror har overtatt. For 15 år siden stod vi på flyttefot fra Fyresdal og kunne i grunnen velge hvor vi ville bo. Vi hadde alle muligheter til å skape oss en jobb hvor som helst. Den gang var Tjøme et veldig aktuelt sted å lande, men vi landet i Bø. Hvorfor det?

Vi satt altså i Fyresdal og gjorde våre research. Et par tre turer til Bø, noen telefoner hit og dit for å sjekke ut kommunen, skoler, kultur og idrett, fagmiljøer for undertegnede og Anne. Og valget ble enkelt. Bø virket som et flott sted med alle de muligheter man kunne ønske seg, og ikke minst gode skoler og oppvekstmiljø for barn og unge, som var viktig for oss for 15 år siden. Nå 15 år senere kan vi slå fast at vi valgte rett og at Bø har innfridd. Så hvorfor flytter vi nå til Tjøme? Jo det er vel noe med røttene, lukten av saltvann fra barneårene henger fast i minnet, nærhet til familie. Nå er både Birk og Hauk ferdig med grunnskoler og videregående, og vi er glad de fikk hele skoleløpet på en plass. Det lovte vi dem og oss når vi flyttet til Bø. Men med barn ute av huset er veien åpen for oss «gamle» til å gjøre nye valg.

Jeg tror ikke jeg hadde vært lenge i Bø før jeg tok kontakt med Bø Venstre og dukket litt ydmyk og forsiktig opp på mitt første V-møte. Jeg kom ut av «politikerskapet» og stod frem som den Venstre-mannen jeg lenge hadde vært. Mitt engasjement for samfunn, og særlig miljøsaker, har vært sterkt så langt tilbake som jeg kan huske. Når vi bosatte oss i Bø med små barn, var det helt naturlig å engasjere seg i lokalpolitikken. Å drive et samfunn, en kommune med alle sine oppgaver, er i mitt sinn en eneste stor dugnad. Noen tror dessverre at det er «noen» som alltid har ansvaret. Ansvaret for en god kommune og et godt samfunn ligger på hver og en av oss. Yte etter evne og få etter behov. Jeg har alltid vært opptatt av å yte etter evne. Å yte gir for meg større livskvalitet enn å kreve. Å oppsøke Venstre for å få en mulighet til politisk påvirkning var en av mine veier til å yte etter evne. I tillegg har jeg prøvd etter evne å bidra til at idrettstilbud skal være best mulig på de arenaer mine barn søkte til. Jeg tror det er viktig at foreldre bryr seg og bidrar til at barn og ungdom har gode tilbud. Det har vært min leveregel i disse 15 årene i Bø. Vil du ha et godt samfunn å bo i, og vil du at barna dine (og deg selv) skal ha gode arenaer for utvikling og sosialt liv, så må du selv som voksen være med og skape det!
Gjennom Bø Venstre møtte jeg mange kloke og engasjerte mennesker. Der fikk jeg brynt meg på kunnskaper og holdninger. Der fikk jeg mulighet til å bidra til å skape et godt Bø-samfunn. Og som leder i Bø Venstre gjennom mange år fikk jeg være med på en utvikling av et lite lokallag som ved sist kommunevalg bidro til at Bø ble landets nest største Venstre-kommune. Det er både til å være stolt av og være ydmyk av. Når jeg nå hopper av her i Bø, er det i en tid hvor utfordringene står i kø. Kommuneøkonomien sliter med mange års likegyldighet til overskridelser av budsjetter, og de tøffe takene som må gjøres kommer til å være krevende. Jeg ser et politisk styre nå som har evne og vilje til å ta de avgjørelser som må tas. Jeg synes også jeg merker en forståelse i bygda for at man ikke kan ha en politisk ledelse som bare tar gjentatte overskridelser «til etterretning». Dagens politiske ledelse har nettopp tatt politisk ledelse over kommuneøkonomien.

Bø kommune kommer fortsatt til å være en plass hvor folk kan finne det gode liv for seg og sine. Det er jeg helt sikker på. Men jeg vil samtidig oppfordre alle og enhver til å yte etter evne. Delta i politikken, delta i det frivillige arbeidet, vær et ja-menneske etter evne. Jo flere som engasjerer seg i Bø bygda og gjør en innsats her, jo bedre blir bygda å bo i. Jeg ønsker Bø kommune og alle bøhæringer alt godt videre og takker for flotte år i Bø.

Per Espen Fjeld

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**