Karl Johan blir gågate

Deler av Karl Johans gate mellom Stortinget og Slottet blir gågate i sommer. — Om sommeren er det særlig viktig å legge til rette for at folk kan gå og oppholde seg i våre felles byrom. Jeg håper på et yrende liv i hele Karl Johans gate, sier byråd for miljø og samferdsel, Ola Elvestuen (V).

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**

 Karl Johans gate blir i sommer gågate forbi Stortinget og ved Studenterlunden.

Karl Johans gate blir i sommer gågate forbi Stortinget og ved Studenterlunden.

En 150 meter lang bit av Karl Johans gate mellom Rosenkrantz gate og Universitetsgata blir stengt for biltrafikk i løpet av juni. Senest 1. juli vil også Akersgata og Karl Johans gate ved Stortinget bli stengt av hensyn til Stortingets sikkerhet. Den nederste biten av Karl Johan forbi Universitetet vil forbli åpen for biler, og det vil fortsatt være gjennomkjøringsmulighet i Rosenkrantz gate og Universitetsgata. Gågaten ved Studenterlunden gjenåpnes for biltrafikk mandag 19. august.

 I sommer blir det gågate langs Studenterlunden.

I sommer blir det gågate langs Studenterlunden.

— I en situasjon med mye byggeaktivitet er det positivt at det tas initiativ til noe som kan bidra til å gjøre det trivelig å oppholde seg her i sommer, både for turistene og oss som bor i byen. Derfor har jeg vært positiv til søknaden jeg har fått, sier Ola Elvestuen.

Det blir store byggearbeider fremover i området ved Studenterlunden. Paleet gjennomfører innvendig oppussing, Saras telt skal rives, Universitetet pusser opp fasadene og Slottsbakken er stengt for totalrenovering.

Ordningen med gågate er kommet i stand etter initiativ fra næringsdrivende i strøket, organisert gjennom Strøksforeningen Studenterlunden. En rekke serveringssteder i eiendomskomplekset Paleet har også søkt om å få drive sommerservering i gaten, som blir stengt for gjennomkjøring med bil i perioden.

Stengingen i gatene rundt Stortinget gjøres etter ønske fra Stortingets presidentskap. De har påberopt seg sikkerhetshensyn som begrunnelse for tiltaket.

Les mer om planene for Karl Johan hos DittOslo.no.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**