Venstrekvinnelaget stiftet i Akershus

I dag, på jubileumsdagen for 100 års stemmerett, ble Akershus Venstrekvinnelag stiftet på Eidsvoll. – Vi tror de verdiene som kvinner tradisjonelt har målbåret, er like aktuelle og viktige å kjempe for i dag. Likestilling, like rettigheter og likeverd er ingen selvfølge for alle, verken i Norge eller den øvrige verden vi i større og større grad blir en integrert del av, heter det i stiftelsesdokumentet.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**

 Siri Engesæth ble valgt til leder av interrimstyret.

Siri Engesæth ble valgt til leder av interrimstyret.
Foto: Gisle Bjørneby 2011

Akerhus Venstrekvinnelag stiftet
11.juni er det 100 år siden vi fikk almenn stemmerett i Norge, kjempet fram av iherdige venstre-kvinner.

Mange tror demokratiet lever i beste velgående.Vi som er aktive i politikken vet at det kan være en sannhet med modifikasjoner. Et velfungerende demokrati basert på sosialliberale verdier utfordres fra flere kanter.

Vi tror de verdiene som kvinner tradisjonelt har målbåret, er like aktuelle og viktige å kjempe for i dag. Likestilling, like rettigheter og likeverd er ingen selvfølge for alle, verken i Norge eller den øvrige verden vi i større og større grad blir en integrert del av.

Akershus venstrekvinnelag vil ha større fokus på immaterielle verdier. Alt skal ikke måles i kroner og øre. Det har en f.eks. en verdi å være hjemme med barn, eller syke familie-medlemmer. Det skal ikke være et samfunnskrav at alle må jobbe full tid hver dag hele arbeidslivet.

Vi trenger lover og ordninger som skaper mulighet for alle til å bidra med de ressursene de har, avhenging av den livssituasjonen de til enhver tid befinner seg i.

For å ære våre forkvinner og bidra til verdibaserte levekår for våre etterkommere, etablerer vi Akershus Venstrekvinnelag 11.juni 2013.

For Interimstyret;
Siri Engesæth, leder (Bærum Venstre
Åse Birgitte Skjærli, styremedlem(Nes Venstre)
Inger Johanne Bjørnstad, styremedlem (Oppegård Venstre)
Bente Knagenhjelm,styremedlem (Bærum Venstre)
Kjersti Almåsvold, styremedlem (Eidsvoll Venstre)

Se også:
Gratulerer med dagen!

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**