Ulovlig bestefarbolig

Gruppeleder for Nøtterøy Venstre, Arne Magnus Berge, hadde et innlegg i Tønsbergs Blad 11. juni 2013.
Dette handlet om hvorvidt man skal kunne regne en bestefar som en del av familien, og om den delen av en bolig han eventuelt disponerer skal måtte regnes som en selvstendig boenhet.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**


Nøtterøy kommune har i flere år jobbet for å avdekke ulovlige boenheter. Boenheter som leies ut uten at brann og rømningsveier er godkjent er viktige argumenter. Venstre støtter administrasjonens syn på viktigheten av å få avslørt disse ulovlighetene.

Innlegg i avisen Tønsbergs Blad

Innlegg i avisen Tønsbergs Blad
Foto: Joachim Bræk Poppe-Holmdahl

Derimot har en bestefar i Vestfjordveien blitt en bifangst. Da kan vi ikke sitte stille å se på.
Som vara til hovedutvalg for miljøvern og kommunalteknikk fikk jeg i dag være med å behandle en klage på bestefars ulovlige boenhet. Det er ikke mulig å forsvare en forståelse av et regelverk som gir deg muligheten for flere kjøkken og flere bad innen samme boenhet, men som setter foten ned når bestefar disponerer noen av disse rommene.

Det kan virke uvanlig for noen at bestefar inngår i familien i dag.
Vi skal derimot ikke langt tilbake i tid før dette var høyst vanlig.

 Må bestefar ha egen boenhet?

Må bestefar ha egen boenhet?
Foto: freedigitalphotos.net

Som eneste stemme for å gi bestefaren støtte ble jeg møtt av både økonomiske og prinsipielle argumenter. Bestefar blir neppe et budsjettproblem. Med barnebarn i umiddelbar nærhet vil han trolig holde seg sprek og aktiv lenge. Saken blir nå oversendt fylkesmannen for endelig avgjørelse. Jeg håper fylkesmannen faller ned på at bestefar ikke må sees på som en vanlig leietaker, men en del av familien.

For at noen rom i sammenheng skal sees på som en boenhet, vil bruken av disse bli et poeng. Når hans status som familiemedlem blir bekreftet, faller også spørsmålet om ulovlig boenhet bort.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**