Miljøprisen 2013 til Bevisst v/Guro Furustad

Larvik Venstres miljøpris 2013 er tildelt Bevisst – en økologisk og rettferdig konseptbutikk. Begivenheten skjedde på Larvik Torg lørdag 8. juni. Prisen ble mottatt av innehaver av Bevisst, Guro Furustad. Prisen — en minneplate i larvikitt – ble overrakt av Karin S. Frøyd. Hun holdt tale og begrunnet hvorfor prisen ble tildelt Bevisst.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**

Karin S. Frøyd talte til miljøprisvinneren.

Karin S. Frøyd talte til miljøprisvinneren.
Foto: Trygve Storrønningen

Karin Frøyds tale til miljøprisvinneren gjengis her:

Larvik Venstre har tradisjon for å dele ut miljøprisen til personer eller organisasjoner lokalt som har gjort en innsats for miljøet. Dette blir nå 8. gang som Venstre deler ut miljøprisen. Prisen deles ut i forbindelse med verdens miljødag 5. juni. Men av praktiske grunner er markeringen lagt til nærmeste lørdag.

Viktige egenskaper for miljøkjempere er utholdenhet og styrke. Miljøkampen eller kampene, er nemlig ikke vunnet på én dag. Det er stadig nye valg som skal tas, nye muligheter kommer opp og nye ideer kommer fram. Det kan være mange kryssende interesser, og noen ganger presses det hardt fra ulike hold for å få til løsninger som ikke tjener miljøet.

Miljøprisvinner Guro Furustad

Miljøprisvinner Guro Furustad
Foto: Trygve Storrønningen

Venstre mener det er viktig å ha noen som kan si ifra og som går egne veier og tar selvstendige og bevisste valg. Nettopp bevisste valg betegner årets prisvinner. Vil allerede nå røpe hvem som skal få miljøprisen — den går til
Bevisst — en økologisk og rettferdig konseptbutikk, i Larvik sentrum
Innehaver Guro Furustad forhandler produkter basert på 100% på rettferdig handel og fairtrade merkede varer. For henne er det viktig at etiske retningslinjer følges for produksjonsarbeiderne og at disse behandles på en rettferdig og ordentlig måte. Klærne som selges i butikken Bevisst er av økologisk dyrket bomull eller i gjenvinnbare/brukte materialer — noen barneklær laget i alpakkaull.

Butikken Bevisst har fokus på unike, glade og snille varer. Ja, en tilbys også økologisk dyrket te og kaffe. Guro Furustad liker å gjøre det trivelig rundt seg og hun vil også at andre skal trives. Dette beviser hun også ved at hun selger SPA-artikler, bruksting og pyntegjenstander basert på fairtrade.

Guro Furustad utenfor butikken sin Bevisst

Guro Furustad utenfor butikken sin Bevisst
Foto: Jan Kulland

Guro Furustad har butikken sin i Sigurds gate i Larvik sentrum, noe som Venstre liker godt. Det sammenfaller med Venstres idéer. Vi ønsker handel, liv og røre i sentrum.

Miljøprisen fra Larvik Venstre fikk en hederlig plass utenfor Bevisst i Sigurds gate i Larvik.

Miljøprisen fra Larvik Venstre fikk en hederlig plass utenfor Bevisst i Sigurds gate i Larvik.
Foto: Karin S. Frøyd

Felles for de varer Bevisst fører er at innehaveren ønsker å gjøre noe for miljøet og for at verden skal bli et bedre sted!

Hun bevisstgjør kundene sine og oppfordrer dem til å tenke miljø. Hun er på miljøet side. Ja, hver dag butikken åpner og varer selges – er hun på miljøets side.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**