Bogstad gård: Byens bondegård – en historisk perle

– Bogstad gård driver et moderne økologisk landbruk helt i Peder Ankers ånd, sier byråd Elvestuen etter sitt besøk. Gårdsbruket er på 600 dekar dyrket jord med gress, korn og poteter. Det drives også allsidig husdyrhold med storfe, sauer, geiter, griser, høner, kaniner og hester. Gårdsdriften bidrar også til å opprettholde det åpne kulturlandskapet i Sørkedalen, på Nordmarksplassene Finnerud og Frøensvollen og på Hovedøya. Besøksgården er et populært tilbud til byens skoleklasser og barnehager og det var mange på besøk i plaskende regnvær denne maidagen.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**


Landbruksbyråd Ola Elvestuen besøkte i uken Bogstad gård. Gårdsbruket og besøksgården drives av Oslo kommune ved Bymiljøetaten og som ansvarlig byråd var det derfor på sin plass med et besøk også her.

Fra 2007 har Bymiljøetaten samarbeidet med attføringsbedriften Unikum om arbeidstrening på gården. I dag er det 20 personer med psykiske lidelser som bidrar med arbeidsinnsats i alt fra fjøs til skjøtsel av kulturlandskap. Grønnsaker, bær og urter fra demonstrasjonshagene selges i gårdsbutikken.

– Samarbeidet med Unikum er spennende og jeg kan ikke tenke meg et bedre sted for arbeidstrening, sier byråden.

Bogstad gårds bygninger og parkanlegg drives i dag av Norsk folkemuseum og tilbyr konferansefasiliteter, har et flott museum som forteller den interessante historien om Peder Anker og du kan også ta en kaffe med noe å spise til på den koselige kafeen.

– Et besøk på Bogstad gård et en opplevelse for liten som stor, avslutter Elvestuen. Byråden ble ekstra entusiastisk når han fant ut at gården hadde 2 stykk Østlandsk Rødkolle, storfe i Elvestuens smak.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**