Nå kan ungdommer reise med samme billett i to fylker

Ungdomskort for kollektivreisende har vært en stor suksess. For 310 kroner i måneden kan ungdom mellom 16 og 19 år reise over hele fylket med buss, ferge, båt og lokaltog. Nå ønsker Hordaland fylkeskommune å samarbeide med Rogaland, så sunnhordlendinger kan bruke kortet på Haugalandet og motsatt.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**

Alf_Helge_Greaker_pressebilde

Foto: Tor Blaha

– Dette har vært etterspurt lenge og jeg er glad vi har funnet en god løsning på dette problemet, sier Alf Helge Greaker, nestleder i samferdselsutvalget for Venstre.

Løsningen vil bety at ungdomskort fra henholdsvis Rogaland og Hordaland kan brukes i følgende kommuner: Sveio, Stord, Fitjar, Bømlo, Etne, Haugesund, Karmøy, Bokn, Tysvær og Vindafjord.

– I denne regionen er det mange ungdommer som reiser på tvers av fylkesgrensene, blant annet for å gå på skole. De bør ikke lide økonomisk av å bo nært grensen og nå retter vi opp i det, sier Greaker.

– Det skal lønne seg å reise kollektivt. Derfor er det billige ungdomskortet en god løsning som sørger for at skoleungdommer velger miljøvennlig for å komme seg fra A til B, sier Greaker.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**