-Vil øke bevilgningene til kommunevegene

-Levanger Venstre vil sette fart på arbeidet med å heve standarden på kommuneveiene. Mange av våre kommuneveier må snarest mulig oppgraderes og sikres en tidsmessig standard, mener Venstres Karl Meinert Buchholdt. Han tok opp saken i et spørsmål til ordføreren i kommunestyret sist onsdag.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**

Karl Meinert Buchholdt

Foto: Fotograf Hattrem

-Etterslepet på vedlikehold og drift av kommuneveiene er stort, og dette området har vært forsømt gjennom flere år, noe som blant annet kommer til uttrykk gjennom manglende bevilgninger til kommuneveiene, sier Buchholdt.

Han mener det er svært dårlig kommuneøkonomi i ikke å prioritere vedlikehold og opprusting av veier. Saken ble også omtalt i kommunens forslag til budsjett for 2013 og økonomiplan for perioden 2013-2016 hvor det står:

«For veganlegg fører kapitalslitet til store slitasje på anleggene som igjen medfører større rehabiliteringer som belastes investeringsbudsjettet» og lengre ned i dokumentet står det nødvendig drift av kommunale veger. Manglende bevilgninger her fører til betydelig kapitalslit på anleggene.

Forsømt vedlikehold på vegsektoren innebærer i mange tilfeller ikke besparelser, men snarere tvert imot en økning av kostnadene i tillegg til at man skyver disse foran seg. Opprusting og vedlikehold av kommuneveiene er viktig både i boligfeltene og på landsbygda.

-Skal Levanger være en attraktiv bostedskommune må veivedlikeholdet prioriteres. Det vil være en satsing på en framtidsrettet kommune og levende bygder. Flere veier er i svært dårlig forfatning, det gjelder både i by og bygd, og berører ikke bare vedlikehold, men også manglende oppgradering av veiene, sier Buchholdt. Dette er en sak som berører mange innbyggere i Levanger kommune og er en sak mange mennesker er opptatt av. Sektoren plages ikke bare av mangel på penger, men også av manglende fokus. I det store og hele bør toppene på rådhuset være mer opptatt på å ha fokus på viktige saker for innbyggerne og litt tempo i gjennomføring og saksbehandling.

Hva vil ordføreren gjøre for å finne løsninger som sikrer bedre vedlikehold og øker standarden på kommuneveiene i Levanger var Buchholdts spørsmål til ordfører Robert Svarva? Ordføreren kom ikke Venstre i møte på spørsmålet. Buchholdt vil derimot ta opp saken igjen ved en senere anledning.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**