Smidt spurte om svømmehall

I kommunestyremøtet 21. mai spurte Nes Venstres representant ordføreren om når kommunestyret får saken om svømmehall til behandling. Saken skulle vært på politikernes bord senest i aprilmøtet dersom budsjettets verbalvedtak hadde blitt fulgt opp.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**

Øystein Smidt

Foto: Birger Areklett

Etter mye fokus i media om behov for et skikkelig svømmetilbud i Nes som også har i seg tilbudet om varmtvannssvømming ble det i budsjettvedtaket for 2013 etter forslag fra flertallspartiene satt inn midler til drift av svømmehall med kr 500 000 i 2015 og kr 1 500 000 i 2016.

Hall uavhengig av skolestruktur
Rådmannen har tidligere gitt uttrykk for at han ønsket å se for seg svømmeanlegget i frobindelse med en skolestrukturendring. Dette ønsket imidlertid flertallspartiene ikke å vente på. I budsjettvedtaket ble det derfor også flertall for et verbalforslag som hadde denne formuleringen ang svømmehall: «Administrasjonen skal fremme en sak til politisk behandling vedrørende mulig bygging av svømmehall i Nes kommune. Saken skal danne grunnlag for en politisk beslutning om skisseprosjekt skal iverksettes. «Svømmehallgruppen» inviteres med som ressurspersoner/konsulenter ved utarbeidelse av saksfremlegg slik at kunnskap og kompetanse de har opparbeidet seg kan benyttes. Saken må inneholde nødvendig informasjon om investeringskostnader, driftskostnader m.m. Mulighet for privat eierskap/deleierskap eller annen privat medvirkning vurderes også. Saken legges frem til politisk behandling senest til kommunestyremøtet i april 2013».

Saken skulle altså vurderes uavhengig av eventuelle skolelokaliseringer, og spørsmålet til ordføreren er derfor når saken kommer til politisk behandling?

Ordføreren kunne opplyse om at saken vil komme til kommunestyrets behandling i junimøtet.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**