Program for Mona Hellesnes uke 21

Franske gjester på åpningen av Feststpillene, dialog med kulturministeren og feiring av jernbanen. Dette er uken til fylkesvaraordføreren.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**

Mona_Haugland_Hellesnes

Foto: Reinhold Kager

Tirsdag 21. mai:
Hardanger
I dag er Mona på tur med offisielle gjester fra regionen Basse Normandie i Hardanger. Dette er et kultur- og næringssamarbeid mellom Hordaland og den franske regionen.

Onsdag 22. mai
Gjester fra Basse Normandie
Besøket fortsetter med et samarbeidsmøte på onsdagen, der det skal markeres 20 års samarbeid og signeres ny samarbeidsavtale med handlingsprogram.

Feststpillåpning
Deretter åpner Festspillene i Bergen. Det skjer på Festplassen kl 1230 og er åpent for alle. Mona skal være vertskap for de franske politikerne som gjester byen.

Torsdag 23. mai
Kulturministeren
På torsdag er det dialogmøte med kulturminister Hadia Tajik på Litteraturhuset. Noen vil kanskje mene at det trengs, etter at hun har fått kritikk for å skjevfordele kulturmidlene.

Fredag 24. mai
Fylkesutvalg
På fredag er det fylkesutvalg, som skal behandle sakene fra forrige ukes utvalgsmøter, i tillegg til høringsuttalelsen på bybanetrasé mot Åsane. Se sakslisten her.

Nattjazz
Mona arbeider mye med kultur som fylkesvaraordfører, og på fredag skal hun møte Nattjazz.

Lørdag 25. mai
Jernbanejubileum
Bergen stasjon fyller 100 år og det blir visning av nye vogner, i tillegg til en politisk debatt. Den arrangeres av Forum Nye Bergensbanen, der Mona er styreleder.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**