Bekjemp fattigdom, ikke tiggere

Det er noe lettere absurd med justispolitiker Sandbergs lettsindige bruk av politiressurser. Han vil sende politiet gatelangs for å speide etter fattige tiggere som ber om penger, og bruke dem på grensen for å lete etter romfolk, franskmenn og bulgarere, skriver Mathias Fischer i Ny Tid.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**

Mathias Fischer

Foto: Kenneth Gudmundsrud

«Det hevdes at jeg vil nekte romfolket adgang til Norge. Det stemmer ikke», skriver Per Sandberg i forrige utgave av Ny Tid. Denne forklaringen skaper likevel mer forvirring enn avklaring.

På Frps nettsider sier nemlig den samme Sandberg at han ønsker at politiet skal «stanse romfolk på landegrensen fordi man av erfaring vet at disse menneskene bryter med den alminnelige ro og orden og samtidig er det bevist at mange bedriver kriminalitet.»

At Sandberg mener at dette ikke er noe tilsvarende den gamle jødeparagrafen, for stå for hans mangel på historiekunnskaps regning. Begrunnelsen han gir for forslaget handler åpenbart ikke om hverken tigging eller kriminalitet, men å holde én enkelt folkegruppe unna Norge. I et forsøk på å unngå rasismeanklager, la Sandberg like gjerne til «franskmenn og bulgarere» på listen over folk han ønsker å stanse på grensen, og dermed var parodien komplett.

Det er noe lettere absurd med justispolitiker Sandbergs lettsindige bruk av politiressurser. Han vil sende politiet gatelangs for å speide etter fattige tiggere som ber om penger, og bruke dem på grensen for å lete etter romfolk, franskmenn og bulgarere. Samtidig blir åtte av ti voldtektssaker henlagt og politiet mangler ressurser til alvorlige kriminalsaker.

Politiet må brukes til å bekjempe reell kriminalitet, ikke fattige mennesker. Venstre støtter tiltak for å unngå at mennesker i Norge blir tvunget til å tigge, men ikke som inkluderer etnisk diskriminering eller bryter med rettsstatsprinsipper. Sosiale problemer må møtes med sosiale løsninger. Dessuten: Vi ønsker også franskmenn og bulgarere hjertelig velkommen til Norge.

Mathias Fischer
3. kandidat til Stortinget for Hordaland venstre

Dette innlegget var på trykk i Ny Tid 16. mai 2013

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**