Ingierstrand bad ble tegnet av arkitektene Ole Lind Schistad og Eivind Moestue i 1931, på oppdrag av familien Ingier. Hele anlegget med stupetårn, restaurant m.m. stod ferdig i 1934, og i 1936 kjøpte Oslo kommune badet og tilstøtende friområder for å sikre Oslos befolkning tilgang til et verdifullt rekreasjons- og friluftsområde ved sjøen. Bygget er nå restaurert slik det stod nytt i 1934, med originale materialer og farger.
Det er ingen tvil om at den arkitektonisk og kulturhistorisk verdien til Ingierstrand bad er svært høy. Det er et av landets få helhetlige, funksjonalistisk badeanlegg, og hele anlegget ble fredet av Riksantikvaren sommeren 2012. Det er veldig gledelig at anlegget nå er blitt satt i stand til badesesongen begynner, sier Elvestuen.
Oslo kommune har til sammen bevilget ca. 50 millioner til restaurering av anlegget, som har fått ny båtbrygge, restaurert stupetårn og ikke minst restauranten som er satt tilbake til opprinnelig stand. Restauranten har fått nytt kjøkken og fremstår etter restaureringen som en moderne sommerrestaurant.
– Restaureringen er et resultat av at Venstre gjennom flere års budsjettforhandlinger har prioritert Ingierstrand. Det er veldig positivt at det langsiktige arbeidet nå har gitt resultater, sier Elvestuen.
Ingierstrand restaurant leies i dag ut til Fursetgruppen, som fra før av drifter en rekke kjente restauranter i Oslo. Tirsdag kveld ble restauranten ved sjøen offisielt gjenåpnet av Ordfører Fabian Stang, og publikum kan besøke restauranten fra og med onsdag 15. mai.