Helt ny kollektivhverdag i vest

Nå har samferdselsutvalget i Hordaland fylkestniget startet et stort arbeid med omfattende forbedringer på Sotra og Askøy. – Etter å ha vært uendret de siste ti årene er dette svært gledelige endringer, sier Alf Helge Greaker.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**

Alf_Helge_Greaker_pressebilde

Foto: Tor Blaha

– Venstre gikk til valg på at kollektivtilbudet skal bli såpass mye bedre at de som kjører bil heller vil velge buss og det er nettopp slike endringer som vi nå skal gjennomføre, uttaler Venstres Alf Helge Greaker, nestleder i samferdselsutvalget.

– Nå legges det opp til avganger hvert 20. minutt i rushen på viktige strekninger som mellom Ågotnes, Anglevik og Skogsskiftet, til Bergen. Dette er en helt klar prioritering og antall avganger øker drastisk.

– Det blir et mye enklere rutenummersystem med nye nummer. Dagens system er forvirrende og ofte ulogisk. Snarveien fra Askøy legges til Strandkaiterminalen for gode forbindelser, og Venstre sørger for at den til neste år blir drevet som et utslippsfritt miljøprosjekt, sier Greaker.

– Flere avganger og kortere reisetid er de to desidert viktigtste faktorene bilistene selv oppgir for at de skal sette bilen fra seg og tar bussen. Vi lytter og følger nå dette opp i praksis. Dette er en bedre utnyttelsene av de pengene vi bruker per i dag på busstilbudet, sier Greaker.

– I vest-regionen er andelen kollektivbrukere lavere enn resten av fylket, samtidig med at flere enn snittet har førerkort. Dette forteller meg at dette her må kollektivtilbudet nyutvikles mye på bilistenes premisser. Dette er en av de mest sentrale målgruppene for løse luft- og trafikkproblemene i sentrale deler Bergen.

– Det er pennende med en ny bussrute fra Askøy om Solheimsviken til Haukeland US, hvor det skjer store utbygginger, både arbeidsplasser og utdanningsinstitusjoner.

– Helt ferske tall viser en vekst i kollektivbrukere i Bergensregionen på 5,2% så det svært gledelig å se at Venstre sine prioriteringer og innflytelse i budsjetter og kollektivsatsing, fungerer.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**