Fremmet innsigelse mot Vindmøller

Nes Venstre fremmet egen innsigelse mot Vindmølleparken tenkt etabalert på Songekjølen og Engerfjellet.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**

vindmøller fornybar energi framtiden vind kraft vindkraft miljø

Foto: Stavanger Venstre

Da saken om vindkraftverk på Songekjølen og Engerfjellet var oppe i formannskapet ble det ikke flertall for å fremme innsigelse mot vindkraftverket. Nes Venstre tok derfor initiativ og fremmet egen innsigelse.

Vil ødelegge uberørt natur
“Et vindkraftverkt med nevnte lokalisering vil bety svært store negative konsekvenser for friluftsliv og folkehelse i kommunen, samt ødelegge det største urørte naturområdet i Nes kommune med infrastruktur og føringsveger for nett,” heter det i innsigelsen. Nes Venstre frykter at fordi vi fortsatt har relativt store naturområdet igjen, er ikke samfunnet kritisk nok når det gjelder å bygge dem ned.

Bør forankres i regional plan
Nes Venstre mener at eventuelle vindkraftverk i kommunen og nabokommuner bør være forankret i en regional plan. Det vises i den forbindelse til “Retningslinjenr for planlegging og lokalisering av vindkraftanlegg” og til signaler fra Akershus fylkeskommune om at behovet for regionale føringer skal avklares i forbindelse med rulleringen av klima- og energiplanen Akershus. Vi antar at tilsvarende plan finnes i Hedmark fylke og at tilsvarende avklaring bør gjøres der.

Ønsker andre produksjonskilder vurdert
Nes Venstre mener videre at det må være mer hensiktsmessig å fornye turbiner i eksisterende vannkraftverk for å øke strømproduksjonen i allerede eksisterende anlegg, fremfor å bygge ned store områder urørt natur.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**