Behov for bedre mobildekning på Skadberg og Myklebust

Da kommuneplanutvalget idag behandlet “Risiko og sårbarhetsanalaysen for Sola 2012” fikk Venstre flertall for sitt forslag om at arbeidet med å bedre mobildekningen på Skadberg og Myklebust, skulle inn som et risikoforebyggende tiltak.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**


Områdene på Skadberg og Myklebust har lenge slitt med manglende mobildekning, noe også Solabadet har påpekt i en rekke artikler.

Da kommuneplanutvalget idag behandlet “Risiko og sårbarhetsanalaysen for Sola 2012” fikk Venstre flertall for sitt forslag om at arbeidet med å bedre mobildekningen på Skadberg og Myklebust, skulle inn som et risikoforebyggende tiltak. I disse områdene har vi blant annet en av kommunens største skoler.Slik situasjonen er nå, risikerer vi at fagpersonalet som arbeider med barna i skolen, må forlate skolebygget for å kunne bruke mobiltelefonen til å f.eks ringe hjem ved sykdom e.l.

Berggård Endresen fra Venstre etterlyste også hva slags konsekvenser manglende mobildekning ville få dersom det oppstod ulykker i det fremtidige sjøbadet som er planlagt på Myklebust. Det er mangelfull/ikke-eksisterende mobildekning på stedet per idag, så alternativet nå er å løpe opp til de nærmeste boligene og banek på helt til man finner et hus med fasttelefon. dette er ikke akseptabelt, og det er derfor viktig at arbeidet for bedre mobildekning intensiveres.

Borgamasten

Foto: Tore RYkkel

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**