Hamar Arbeiderblads bekymring for Venstre er grunnløse

Hamar Arbeiderblad uttrykker bekymring for samarbeidet på borgerlig side i sin leder 16.4.13. Det
er det ingen grunn til. Venstre har vedtatt et program som peker framover, som tar et oppgjør med
særinteresser og som løfter fram betydningen av kunnskap og forskning framover.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**


HA har bestemt at Venstre vil svekke arbeidsmiljøloven og sykelønnsordningen. Dette fastsetter avisa i sin leder tirsdag 16.april uten å begrunne sitt standpunkt. Har redaktøren lest Venstres program? Det virker ikke slik. Er det tiltakene for å lette tilgangen til arbeidslivet for de som blir holdt utenfor arbeidslivet i dag redaktøren har noe imot?

Erik Ringnes

Foto: Silje England

Venstre mener det er avgjørende at flere kommer i arbeid, for å opprettholde de gode velferdsordningene våre også i fremtiden. Skal vi klare dette må vi gjøre det lettere for flere å komme inn i arbeidslivet. Venstre vil at alle arbeidsforhold skal være ryddige og trygge. I Norge har vi gode modeller for tillit i arbeidslivet basert på et nært samarbeid mellom myndighetene, arbeidstaker og arbeidsgiverorganisasjonene. Dette gir et solid grunnlag for å kunne møte de krav til fornyelse som følger med endringer i samfunnsutviklingen. Er HA i mot fornyelse og for å beholde alt som det er i dag? Det er i tilfelle å ikke ta inn over seg endringer og heller ikke å møte morgendagens utfordringer på arbeidsmarkedet.

En god offentlig velferd er avhengig av at det skjer verdiskaping i samfunnet og at enkeltmennesker satser, tar risiko og skaper nye produkter, tjenester og arbeidsplasser. Det må alltid lønne seg å jobbe. Flere må kunne velge å stå i arbeid lenger og flere må inkluderes i arbeidslivet.

Gründere må også gis samme rettigheter som andre arbeidstakere og derfor vil Venstre tette det store hullet i det sosiale sikkerhetsnettet for de som er selvstendig næringsdrivende. Bedrifter med fem ansatte eller færre skal slippe å betale arbeidsavgift de tre første årene slik at oppstartsfasen blir enklere. Investorer som plasserer pengene sine og lar dem bli stående i denne treårsperioden, skal på sin side få skattefradrag på inntil 100.000 kroner, og formuesbeskatningen skal ned. Venstre vil dessuten gi ytterligere skattefradrag for forskning, for å stimulere til nyskaping.

Hedmark trenger et løft i forskning og dette vil Venstre fortsatt jobbe for å få til. Vi er ikke fornøyd med jumboplassen på dette området, når vi vet at forskningsresultater fører til nyetableringer.

Venstre vil bidra til å skape morgendagens arbeidsplasser og lette tilgangen for ungdom inn i arbeidslivet, derfor må arbeidslivspolitikken utvikles og fornyes.

Meningsmålingene tyder på at vi får et regjeringsskifte til høsten. Venstre deltok i begge Bondeviks to regjeringer fordi vi var ønsket. Venstre har vist at vi kan samarbeide og at regjeringsmakt gir mulighet til å få realisert mer av vår politikk. Derfor blir det litt vanskelig å dele HAs bekymring om at " Venstres individualisme kan bli vanskelig å svelge for mulige regjeringspartnere."

Erik Ringnes
Stortingskandidat for Venstre

Klikk her for å komme til forsiden

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**