Venstre vil begrense snøscooterkjøring i utmark

I fylkestinget fremmet Johan Tønnes Løchstøer, Venstre, forslag i tilknytning til handlingsplanen for Hardangervidda om å begrense motorisert ferdsel i utmark.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**


Venstre mener motorisert ferdsel i utmark skal begrenses til et minimum med et generelt forbud mot rekreasjonskjøring. Adgangen til å etablere traseer for fornøyelseskjøring vil øke den motoriserte ferdselen i utmark.

Snøscooter

Slik motorferdsel vil gi negative konsekvensert for det tradisjonelle enkle, aktive, allsidige og naturvennlige friluftslivet. Stillhet og fred er et vesentlig element ved norsk friluftsliv.
Venstre er åpen for motorisert ferdsel som ledd i en planmessig utnyttelse av utmarksressursene hvor hensynet til natur og f.eks. villreinen ivaretas.

Dette vakte kraftige reaksjoner hvor representanter brukte ord som åndssnobberi, smakløshet og overgrep mot distriktene!

Johan Tønnes Løchstøer kunne vise til at den rødgrønne regjering v/Miljødepartementet i forhold til Veiplanen for Setesdal hadde krevet at den motoriserte ferdselen i utmark skulle begrenses til nyttekjøring!!

Venstres forslag fikk bare Venstres 2 stemmer!

Johann Tønnes Løchstøer

Johann Tønnes Løchstøer

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**