Jan Fjellstad på Landsmøtet

Venstre var samlet for sitt Landsmøte i helga; og blant delegatene var Jan Fjellstad fra Harstad. Et spennende landsmøtet, med nytt stortingsprogram på plakaten. Slagordene i det nye programmet er en grønn, varm og liberal politikk. Venstre prioriterer et kraftig løft for utdanning, miljø og nyskaping. Venstre vil ha et velferdssamfunn med rom for alle, som prioriterer dem som har mest bruk for fellesskapets hjelp og støtte.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**


Troms og Nord-Norge har satt sitt preg på landsmøtet, og blant de viktigste sakene var et flertall for varig vern av Lofoten, Vesterålen og Senja. Troms Venstre foreslo og fikk gehør for at flaskehalser på E6 mellom Trondheim og Kirkenes må utbedres. I tillegg ønsket man også et tillegg om at også E6 skulle bli fergefri, noe som i praksis vil si Tysfjordforbindelsen. Jan Fjellstad argumenterte for dette under samferdselsdebatten på Landsmøtet. Dette forslaget fikk ikke flertall. Det var også andre gledelige nyheter for Nord-Norge i de vedtatte endringsforslagene på samferdsel; for første gang ble det flertall for utredning av Tromsbanen – med andre ord er det krefter også i Venstre som ser positivt på en jernbane i nord.

Troms-delegasjonen fremmet også et annet forslag, som ikke rakk til et flertall; nemlig plass i passet til et tredje kjønn.
– Det er ikke alle som passer inn i boksene «mann» eller «kvinne». Det gjør dagens lovgivning diskriminerende overfor de det gjelder, sier førstekandidat for Troms Venstre, Irene Dahl. Dette vedtaket bringer arbeidet mot diskriminering til et høyere nivå.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**