Et liberalt og fremtidsrettet program

Venstres landsmøte har vedtatt stortingsprogrammet “Frihet. Fremtid. Fellesskap. Et liberalt program som setter folk først”. – Nå går vi inn i valgkampen med en tydelig profil og et sterkt ønske om å ta Norge i en liberal og fremtidsrettet retning, sier leder i Oslo Venstre, Toril Berge.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**


På landsmøtets andre dag ble blant annet programkapitlene om kultur, personvern og helse behandlet.

– Oslo Venstre har bidratt konstruktivt og engasjert i det som ble svært gode debatter på landsmøtet, sier en stolt fylkesleder.

– Dessverre fikk vi ikke gjennomslag for vårt ønske om å si klart nei til boklov, men formuleringene som ble vedtatt er et kompromiss vi kan leve godt med. Vi sier at det er behov for fastpris på bøker i en begrenset periode, men dette kan like gjerne skje gjennom en avtale mellom bransjeaktørene som gjennom en lov. Programmet er dessuten tydelig på at store og små aktører skal likestilles i regelverket, og at det er lesernes og forfatternes interesser vi vil ivareta, understreker Berge, og sier hun er desto mer fornøyd med gjennomslag på rusomsorg og personvern.

Jubel for Trine på Oslo Venstres årsmøte.

Foto: Hans Andreas Starheim

– Venstre går i år til valg på den mest radikale og humane rusomsorgspolitikken noensinne. Vi er tydelig på at rusavhengige skal behandles med sosialpolitiske, ikke kriminalpolitiske virkemidler, og åpner for nye behandlingsformer uten rigide begrensninger på hvem som kan få tilbud om dem. Heroinassistert behandling er et målrettet tiltak for de aller tyngste brukerne, og vi har for lenge hatt en regjering som lar misforståtte prinsipper stå i veien for en god behandling av syke mennesker. Det vil vi gjøre noe med til høsten, og vi har gode resultater i Oslo å vise til om noen skulle være i tvil om effekten, sier Berge.

Et annet viktig tema på landsmøtets andre dag var personvern.

– Personvern er et spørsmål som blir viktigere og viktigere ettersom teknologiutviklingen går fremover. Oslo Venstre har bidratt til en styrking av Venstres profil som et liberalt parti som mener at personvern skal være en grunnleggende rettighet. Derfor går vi inn for å grunnlovsfeste personvernet, og ikke minst stoppe innføringen av datalagringsdirektivet, sier Berge.

– Alt i alt har landmøtet vært en stor suksess, både for partiet og for Oslo-delegasjonen. Vi har avklart en rekke viktige spørsmål, og står nå samlet om et sterkt ønske om å komme inn på stortinget med tyngde nok til å utgjøre en avgjørende forskjell. Nå er det bare å brette opp ermene og begynne valgkampen, avslutter Berge.

Du kan lese mer om stortingsprogrammet og landsmøtets uttalelse Folk først! på Venstres nettsider.

Odd Einar Dørum på landsmøtet

Foto: Jo Straube

Toril Berge på landsmøtet

Foto: Jo Straube

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**