Kommunene bør bestemme åpningstidene

-Butikker som vil holde åpent på søndager må få lov til det, sier Venstres fylkesleder Karl M. Buchholdt fra Levanger. -Det er ikke staten, men de lokale folkevalgte som er best egnet til å vurdere åpningstidene i sin kommune, sier Buchholdt. Han reagerer sterkt på at Fylkesmannen setter en prøve-ordning om søndagsåpen butikk på Ytterøy på vent og kaller dette et tilbakeslag for å stimulere til utvikling av butikken i et grendesamfunn i kommunen.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**

Karl Meinert Buchholdt

Foto: Fotograf Hattrem

-Dette er den rødgrønne formynderstaten på sitt verste, og butikkene i grendesamfunnene er sårbare nok. De trenger økt omsetning, sier Buchholdt.

Venstre avholder landsmøte i helgen og et av forslagene som skal opp til behandling i det nye stortingsprogrammet er å fjerne de statlige begrensningene på butikkenes åpningstider. Venstre vil i stedet la den enkelte kommune selv legge rammene om åpningstidene. I dag er det statlig bestemt at kun butikker med et areal på under 100 kvm kan ha åpent på søndager.

Mens folk i Levanger må nøye seg med en Kiwi-butikk på 100 kvadratmeter på søndager går søndagshandelen for fullt i nabokommunen Frosta som regnes som et turiststed. — Ytterøy er vel like mye distriktsområde som Frosta, og butikken er et viktig samlingspunkt på bygdene. Jeg ser ingen logisk grunn til at det skal fortsette slik, sier Buchholdt. Han mener at dagens bestemmelser er en vilkårlig regel som tvinger dagligvarebutikkene til å holde stengt på søndager.

-Jeg er ikke i det minste i tvil om at en mer positiv holdning til søndagsåpne butikker vil gagne Levangers innbyggere som i dag må forholde seg til bensinstasjoner på helligdagene, sier Buchholdt. —Sammen med fylkesmannens statlige overstyring av Ytterøysamfunnet er dette en lite gjennomtenkt holdning. Den må fjernes umiddelbart, avslutter Karl Meinert Buchholdt i Nord-Trøndelag Venstre.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**