Andelen anleggsmidler til nærmiljøanlegg, folkehelsetiltak og breddeidrett må økes

-Ordene tilhørte Eddy Robertsen da det torsdag var klart for ett av de første valgkampmøtene i fylket. Vestfold Idrettskrets hadde invitert partiene til debatt om satsingen på idrettsanlegg i Vestfold, og møtet hadde samlet mange tilhørere.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**

 Eddy Robertsen

Eddy Robertsen
Foto: Kåre Pettersen

Vår førstekandidat Eddy Robertsen stilte i panelet og la fram Venstres hovedpunkter tilknyttet idrett og frivillighet.

-Godt tilrettelagte muligheter for fysisk aktivitet er en viktig bidragsyter til å bygge opp folks mestringsevne, selvtillit samt både fysisk og psykisk helse, innledet Eddy. — Vi har en utfordring i å tilby tilgang til idrettsanlegg og andre aktivitetsområder. Derfor blir det så utrolig viktig å legge til rette for uorganisert fysisk aktivitet, spesielt rettet mot barn og unge, fortsatte han.

-Også innenfor inkluderingsarbeidet har idrettens aktiviter vist seg å ha stor positiv effekt.

Eddy kom også inn på det uheldige i at idretten i dag er avhengig av uforutsigbare spillemiddelinntekter i sitt arbeid for å tilrettelegge for utviklingen av idretten i Norge. Venstre vil la spillemiddelinntektene skal inngå i statsbudsjettet. Derfra skal idretten få sin forutsigbare prosentandel til sin virksomhet. Ikke som nå, hvor man er helt avhengig av folks vilje til å benytte seg av Norsk Tippings spill, for å kunne gi økonomisk støtte til idrette. Idretten og frivilligheten som er knyttet opp til dette store området fortjener forutsigbarhet.

Når vi vet hvor utrolig mye frivilligheten innenfor idretten betyr, er det viktig at de kronene frivilligheten trenger, er til stede. —Putter du en krone inn i idretten får du mangfoldig igjen og det hver gang.

Seilebåt

Foto: H. Bast

Eddy kom også inn på at Venstre ønsker å gå inn for at det etableres nasjonalanlegg for flere idretter enn det regjeringen ser ut til å legge opp til.

-For egen del vil jeg kjempe for at det etableres et nasjonalanlegg for seiling i Vestfold. Her peker alle Vestfoldbyene seg ut som utmerkede kandidater.

Vi skal huske på at Seilforbundet har rundt 28.000 medlemmer, noe som er mange, mange ganger flere enn f.eks. innenfor hoppsporten. Også internasjonalt er siling langt større og for Vestfold vil dette være midt i blinken. Her er vi et fylke med mange og fantastisk gode tradisjoner, sa Eddy Robertsen.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**