Venstre vil ikke konkludere om politisk struktur

Et bredt sammensatt utvalg med politikere fra alle partier har siden i fjor høst sett på den politiske strukturen i Lillesand. Noen er klare for å konkludere, men Venstre vil ha alle fakta på bordet først.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**

 Tora Buestad, Venstres medlem i strukturutvalget

Tora Buestad, Venstres medlem i strukturutvalget
Foto: Jan Kløvstad

Strukturutvalget har i dagens møte fått seg forelagt et forslag basert på Tor Olav Tønnessens ønske om komitemodell. Venstre vil ikke konkludere på at dette forslag er optimalt, fordi det er vesentlige sider ved forslag et som ikke er belyst.

Hva betyr det for hver enkelt folkevalgt?
I dag har flere av bystyrerepresentantene allerede så mange verv at oppgaven som folkevalgt allerede er en stor belastning. Venstres ønske er at rollen som folkevalgt skal være mulig å kombinere med bl.a. familieliv. Før vi konkluderer vil vi ha utredet hva en endret modell vil bety i praksis for en enkelt folkevalgt. Hvis folkevalgte skal inn i nye verv, så må vi fordele oppgaver på nytt i alle utvalg og nemnder for å få kabalen til å gå opp.

Hva koster det?
En komitemodell vil gi vesentlig flere møter for de folkevalgte. Vi tror ikke det lar seg løse innenfor de eksisterende rammene. Før Venstre konkluderer vil vi ha utredet hva en endret modell betyr i kostnader. Vi tror det er helt urealistisk å forvente at en tredobling av møtetid, sammenlignet med dagens tjenesteutvalg, vil la seg gjennomføre til dagens kostnad.

Venstre støtter intensjonen i arbeidet til utvalget, men vi er ikke rede til å konkludere om hva som er til det beste for Lillesands befolkning før disse spørsmålene er besvart.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**