Lillesand representert på landsmøtet

Venstre i Lillesand sender gruppeleder Petter N. Toldnæs som delegat til landsmøtet denne helga. Han vil bruke landsmøtet til å jobbe for bemanningsnorm i barnehagene og snakke om hvorfor Venstres næringspolitikk trengs i en ny regjering.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**

Petter Toldnæs på fylkesårsmøte

Foto: Jan Kløvstad

– Venstre bør gå inn for å lovfeste en bemanningsnorm i barnehagene. Venstre sier at i forslaget til program at pedagogandelen skal økes til minimum 50%, og det er veldig bra. Men det hjelper lite å ha mange pedagoger i barnehagen hvis ikke vi sikrer tilstrekkelig bemanning, slik at pedagogene får utføre pedagogisk arbeid med barn. – ikke bruke tiden på rutinearbeid, kjøkkenarbeid eller sitte i møter, sier Petter.

– Barnehagene har de siste 15 årene gjennomgått store endringer, og forventningene og arbeidsmengden har økt betraktelig de siste årene uten at bemanningen har økt. Tvert imot har forholdet mellom antall barn og antall ansatte økt, og det er flere barn per ansatt i dag enn det var for ti år siden. I tillegg til dette øker åpningstiden i barnehagen, som gjør at de ansattes arbeidstid må strekkes over større del av dagen.

– Når Venstre går ut i sitt program med økt fleksibilitet i oppholdstid og to barnehageopptak, kan dette gå på bekostning av den generelle bemanning i barnehagen. Hvis Venstre tør å lovfeste bemanningsnorm, vil Venstre fremstå som et enda tydeligere utdanningsparti som tenker helhetlig rundt barns oppvekst.

– Barnehagene må også fokusere på selvfølelse og selvbildet. Dette er et ledd i mobbeforebygging, og et mål der hvert enkelt barn får være den beste utgaven av seg selv.

– Undersøkelser viser at kvalitativt gode barnehager ikke bare fører til en bedre oppvekst der og da, men bedre resultater i skolen. Venstre skal kjempe for best mulige barnehager for barn – og ikke bare gode barnehager for foreldre, avslutter Petter.

Lokallaget ønsker lykke til med landsmøteforhandlingene!

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**