Bevaringsverdig bygg ødelegges

Hjørnebygget i Dronningensgate 87 står i fare for å bli ødelagt av et to etasjers påbygg. Venstre er skuffet over vedtaket.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**


Bystyret vedtok i møte 10.april at utbyggerne av det som nå har fått tilnavnet “Glorien”, altså fornyelsen av kvartal 42, skal få lov til å bygge to etasjer på toppen av det verneverdige hjørnebygget i Dronningensgate 87. Venstre er meget positive til fornyelsen av kvartal 42, men vi synes det er trist at ikke flere i bystyret er opptatt av å ta vare på murbyen.

Venstre vil forsvare murbyens randsoner. Alle hjørnebyggene i dette krysset er verneverdige murbygg som tar vare på Kristiansands arkitektoniske arv. Venstre mener at vi kan kombinere gammelt og nytt, og vi er veldig åpne for fornyelse -men noen deler av byen må bevares og når man blander gammelt og nytt må det gjøres riktig.

Christiansands Byselskap har i sin høringsuttalelse kalt løsningen “en ren parodi på en bygningskropp”. Venstres representant i byutviklingsstyret, Solveig Nilsen, er enig i vurderingen. Den vedtatte løsningen er ikke bra.

Illustrasjoner av forslaget finnes på denne nettsiden hos Kristiansand kommune, vedlegget kalles Illustrasjoner, nye fasade alternativer.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**