En helsepolitikk som tar brukernes erfaring på alvor

Torsdag 4. april, på Litteraturhuset i Oslo, holder Åsta Årøen, leder av Venstrekvinnelaget og 2.kandidat for Hordaland Venstre, innlegg om gravides rett til tilpasset oppfølging når det ventede barnet er sykt og kanskje har begrensete leveutsikter.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**

baby

Foto: side2.no

Temaet er høyaktuelt, da helseministeren i løpet av våren har utvidet mandatet til arbeidsgruppen som jobber med retningslinjer for palliativ pleie av barn. Arbeidsgruppen skal nå også inkludere oppfølgingen av gravide i sitt arbeid, denne gruppen har tidligere vært unntatt.

Årøen har selv vært i denne situasjonen, og mener at det er mye tabu knytt til temaet. "Det viktigste er at vi nå kanskje kan påvirke helsepolitikken til å i større grad ta brukernes erfaringer på alvor", sier Årøen. Årøen er selv en av tre initiativtakere til erfaringsseminaret, og håper at dette kan bli en kveld som kan inspirere andre kvinner til å kjempe for medvirkning og innflytelse over medisinsk oppfølging og behandling, samt at seminaret også kan påvirke innholdet i Helsedirektoratet sine kommende retningslinjer. "Det er viktig at retningslinjene støtter oppunder foreldrene sine eventuelle ønsker om å knytte seg til barnet og tilbringe tid med det, samt at de inkluderer et familieperspektiv", avslutter Årøen.

For mer info om program, se Litteraturhusets nettsider

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**