Karin S. Frøyd

Karin er Vestfold Venstres 3. kandidat til Stortingsvalget 2013

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**

Karin - halvfigur

Foto: Line Loholt

Bakgrunn
Jeg bor i landlige omgivelser på Syrrist i Larvik kommune. Jeg har mann, to voksne sønner og to (snart tre) flotte barnebarn som jeg ser så ofte jeg kan. Har jobbet som Human Resources Specialist (personalkonsulent) i bedriftene Jotun og Reichhold i Sandefjord. Jeg er utdannet driftsøkonom.

Interesser og hobbyer utenom politikken
Jeg er vel over gjennomsnittet samfunnsinteressert og leser alt som jeg kommer over av aviser og tidsskrifter. Liker aller best nyhets- og debattprogrammer (TV/radio). Jeg er reiseglad og søker opplevelser, men trives også godt hjemme, spesielt i kjøkkenhagen der jeg dyrker alle grønnsaker og vekster økologisk. Familien har to hunder som krever mosjon og omsorg. — Jeg er medlem og støttemedlem i en rekke foreninger/lag, bl.a. Larvik Orienteringsklubb, Tjølling idrettsforening, Larvik Turistforening, Kaupangprosjektet, Nei til atomvåpen, Røde Kors og Grønt Nettverk Larvik. I flere av disse foreningene har jeg også hatt tillitsverv. Frivillig arbeid bygger landet!

Politikk
Jeg er organisatorisk nestleder i Vestfold Venstre og 1. vara til Vestfold fylkesting. Har vært folkevalgt og tillitsvalgt for Venstre på kommune- og fylkesnivå i flere tiår. Samfunnsspørsmål og politikk har opptatt meg siden gymnastiden, og jeg meldte meg inn i Unge Venstre fordi det var det partiet som appellerte mest til meg. Noen år seinere ble jeg med i Venstre. Det har jeg aldri angret på! Veien til verv i lokallaget og i kommunepolitikken var kort. Politikken har gitt meg enormt mye og utviklet meg som menneske.

Jeg er generelt opptatt av politikk på alle områder og mener det er viktig å se helheten. Jeg er i denne perioden nestleder i Hovedutvalget for Utdanning i Vestfold fylkeskommune. Frafallet i videregående skole er altfor høyt, og her må det settes inn virkemidler. Venstre har konstruktive og gode forslag på dette området, bl.a. at den yrkesrettede opplæringen må bli mindre teoriorientert og at det skal være lettere å kombinere teori og praksis.
Et annet område som interesserer meg er arealplanlegging og arealbruk idet jeg mener at Vestfolds landbruks-, natur- og friluftsområder er svært verdifulle og at disse må forvaltes med omtanke. Vern av dyrkbar mark og skånsom bruk av kystnære områder er viktig når det planlegges for framtiden. Jeg har nå i 5-6 år vært fylkeskommunens representant i Oslofjordens Friluftsråd.
Hensynet til miljøet er viktig, og vi må ha fokus på dette i alt vi foretar oss. Venstre scorer høyest på barometre for sin troverdige miljøpolitikk. Venstre er helt fortjent kåret til beste miljøparti av miljøorganisasjonen Framtiden i våre hender, basert på partienes programutkast. Venstre får beste karakter for satsing på jernbane og kollektivtrafikk og å skape grønne arbeidsplasser og ny næringsutvikling.

Idrett og mosjon er viktig for å forbygge og opprettholde ei god helse. Her må fylke og kommune sørge for at friluftslivsorganisasjonene får økt støtte. Omsorgen for våre svakeste i samfunnet er også noe jeg er opptatt av. Syke eldre, funksjonshemmede og folk med rusproblemer må få hjelp og støtte til et verdig liv. Jeg omsetter politikk i praksis idet jeg besøker familiens eldre regelmessig. Jeg vet at denne kontakten blir satt stor pris på, og det gir også meg stor glede.

Gi Venstre din stemme i år
Venstre er Norges sosialliberale parti. Liberal politikk tar utgangspunkt i det enkelte mennesket, og vi er utålmodige etter rettferdige løsninger som gir alle mennesker frihet. Alle skal ha mulighet til å bruke sine evner til beste for seg selv og samfunnet. Mennesker er viktigere enn systemer. Derfor setter Venstre folk først. Gi din stemme til Venstre iår er min klare oppfordring!

Kontaktinformasjon:
Karin S. Frøyd
Tlf: 92 45 01 92
E-post: [email protected]

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**