Venstre: Ingen opprusting av Bergensbanen med rødgrønn regjering?

Venstres nestleder og førstekandidat i Hordaland Terje Breivik er svært overrasket over at SV ikke prioriterer Bergensbanen, ikke minst med tanke på at SVs partileder Audun Lysbakken er fra Bergen og stiller til valg i Hordaland.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**


Les SV utsetter Bergensbanen

– Det er veldig rart at ikke SV vil prioritere et så viktig samferdselsprosjekt som Bergensbanen i programmet sitt. Det svekker sjansene for at en rødgrønn regjering kommer til å ruste opp Bergensbanen.Et program er en kontrakt med velgerne.Det er bare å konstatere at SV ikke vil ha Bergensbanen med i den kontrakten sier
Breivik.

– Dette viser at det er avgjørende for Bergensbanen at jernbanepartiet Venstre kommer i regjering. Vi prioriterer Bergensbanen både i vårebudsjetter og i vårt stortingsvalgprogram for neste periode, sier Breivik.

Venstre foreslo i statsbudsjettet 200 millioner til Bergensbanen for åsikre oppstart av arbeidet i Ulrikstunnelen allerede i 2013 og for å komme i gang med arbeidet på Vossabanen. Venstre har også med Ringeriksbanen i programmet sitt som endelig blir vedtatt på
landsmøtet til våren.

– Venstre går inn for å inkludere Ringerikstunnelen i InterCity-satsingen, og avsetter penger til det prosjektet. Vi går innfor å forkorte Bergensbanen i begge ender, sier Breivik.

– I en blågrønn regjering kommer Venstre til å prioritereopprusting av Bergensbanen, sier Breivik

Terje Breivik nås på tlf 99491315

Terje Breivik

Foto: Bård Ek

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**