Private botiltak for utviklingshemmede

Under gårsdagens møte i kommunalstyret for levekår gikk mange familier med utviklingshemmede barn sin drøm i oppfyllelse. Private boløsninger!

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**

Per A. Thorbjørnsen, landsmøte 2012

Foto: Kenneth Gjesdal

For mange foreldre med utviklingshemmede barn har drømmen om private boløsninger endelig gått i oppfyllelse. Det vedtok kommunalstyret for levekår i går kveld.

Nestleder i kommunalstyret, og Venstre-veteran, Per A. Thorbjørnsen mente rådmannens opprinnelige vedtak virket for diffust og uklart. Derfor fremmet han, på vegne av Venstre, Høyre, KrF og Pensjonistpartiet følgende forslag:

“Stavanger kommune skal bidra til at det tilrettelegges for private utbygginger så raskt som mulig. Dersom det søkes om slike løsninger enten det er som pilotprosjekter eller ordinære prosjekter, skal ikke begrensninger i det kommunale tjenestetilbudet hindre utbygging. Kommunen skal så langt som mulig i forhold til lovverk og forskrifter bidra med service og konkret hjelp for å få realisert slike bo-prosjekter. Skal vi ytterligere redusere boligkøen for denne gruppen, bør vi gi støtte og honnør til private som ønsker å bidra. Samtlige modeller skissert i saken er aktuelle.”

.. og vedtatt ble det! Enstemmig!

– Det vi ønsker å si med dette, er at vi vil slippe til private initiativ i større grad, enten det er IAA (Institutt for Anvendt Adferdsanalyse) som ønsker å lage en boenhet eller det er snakk om et Tangerudbakken bofelleesskap, skal det være åpning for det. Foreldregrupper og private skal kunne komme med forslag. Den døren til de private har vært stengt. Det har nesten ikke vært mulig å banke på en gang. Nå åpner vi den døren, sa Thorbjørnsen.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**