Nei til sambruksfelt, ja til et attraktivt kollektivtilbud!

Venstres Kjartan Alexander Lunde holdt under gårsdagens debatt et flammende innlegg om hvorfor vi ikke skal innføre sambruksfelt her i Stavanger, på Riksvei 509.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**

Kjartan Alexander Lunde, Stavanger, Rogaland

Foto: Tone Staven

Under gårsdagens bystyremøte tapte Høyre, FrP og Pensjonistpartiet i saken om sambruksfelt på Riksvei 509. Det er vi i Venstre veldig glade for. Vi vil heller satse på et attraktivt kollektivtilbud.

Kjartan Alexander Lunde holdt et flammende innlegg på vegne av Venstre, han sa bl.a. han fryktet langvarige konsekvenser for kollektivtrafikken om dette blir innført:

— Flere steder langs 509 blir hovedruter for bussen påført forsinkelser i dag på grunn av mangel på kollektivfelt. Vi trenger å få på plass kollektivfelt på mer av denne veien. Ikke ødelegge de feltene vi allerede har, sa Lunde.

For Venstre er det altså viktig å få på plass flere kollektivfelt og andre bussprioriteringstiltak. Vi trenger å få på plass et pålitelig og attraktivt kollektivtilbud. Og vi trenger absolutt å gjøre det mulig for bussene å holde rutene.

— Hvis vi lager sambruksfelt, så vil det kanskje gjøre trafikkaviklingen for privatbilene bedre, men gjør forholdene verre og dårligere for kollektivtrafikken. I tillegg så kan dette forslaget være med å ødelegge for at Stavanger-regionen får belønningsmidler, sa Lunde.

I Venstre sier vi nei til kompiskjøring og ja til et attraktivt kollektivtilbud!

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**