Barnehagedagen 2013

Den 12. mars markeres “Barnehagedagen 2013” i barnehager rundt om i landet. I den forbindelse ble politikerne på Nøtterøy invitert til å delta på arrangementer, for å få et innblikk i barnehagens hverdag. Nøtterøy Venstre besøkte i den forbindelse Barnas Have, hvor vi fikk delta på barnehagefrokost og fikk en omvisning i barnehagen.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**


Barnehagedagen 2013

Foto: Utdanningsforbundet

Det er Fagforbundet, Utdanningsforbundet og Foreldreutvalget for barnehagen, som står for arrangementet, hvor vi fikk et innblikk i hvordan barnehagehverdagen oppleves for de barna som går, og de voksne som jobber der. Det ble fortalt om hvordan det settes fokus på kvalitet og hvordan et godt kvalifisert personale bidrar til dette.

Vi i Venstre ønsker å gi familiene valgfrihet i forhold til hvilket tilbud deres barn skal få. En forutsetning for denne valgfriheten er full barnehagedekning, samtidig som vi må styrke kvaliteten og variasjonen i tilbudet. Vi mener at gode fagfolk skaper den gode barnehagen der barn stimuleres til utvikling av sosiale ferdigheter, læring og glede. Det er derfor nødvendig å sørge for økt rekruttering av utdannede førskolelærere og andre medarbeidere med relevant fagkompetanse, samtidig som alle ansatte får gode muligheter for etter- og videreutdanning. Vi mener minst 50 prosent av de ansatte skal ha relevant utdanning.

Labakken Barnehage på Nøtterøy

Foto: Joachim Bræk Poppe-Holmdahl

Barn er ulike og familier har ulike behov. Derfor mener vi at barnehagetilbudet bør være fleksibelt og mangfoldig når det gjelder innhold og åpningstider. Den enkelte barnehage skal ha frihet til å utvikle sin egenart og pedagogiske profil, slik at familiene får flere alternativer å velge mellom. Vi vil likestille offentlige og private eiere av barnehager når det gjelder faglige krav og offentlig finansiering.

Foreldre har ulike interesser og behov, så også i samarbeidet med barnehagen. Dette kan over tid endre seg med barnas alder og modningsnivå. Et velfungerende foreldresamarbeid avhenger også av tilstrekkelig bemanning til at informasjonsutveksling og kontakt kan finne sted.

Det var en glede å se hvordan de barnehageansatte brenner for barnehagen sin, og vi takker så mye for invitasjonen.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**