Venstre vil redusere sosial ulikhet

Dagens inntektsmodell for kommunene tar ikke hensyn til den store ulikheten kommunene i mellom når det kommer til andel fattige innbyggere. Dette vil Venstre til livs.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**

Per Magnus Finnanger Sandsmark, Martine Lindh Løkke

Foto: Truls Breda

Stortingskandidatene Per Magnus Finnanger Sandsmark og Martine Lindh Løkke foreslo, og fikk et enstemmig fylkesårsmøte med seg, å endre inntektsmodellen for kommunene slik at kommuner med lavt utdanningsnivå ikke straffes med lavere inntekter per barnehagebarn slik det er i dag.

Sarpsborg kommune har blitt straffet gjennom denne bestemmelsen i mange år. På grunn av Sarpsborgs lave andel foreldre med høyt utdanningsnivå har kommunen i lang tid fått mindre av staten å drive barnehage med.

Kampen mot å utjevne sosiale ulikheter må begynne allerede i barnehagen, sier Sandsmark og Løkke.

Programendringsforslaget lyder slik:

Det er store ulikheter kommunene i mellom når det gjelder andelen av innbyggerne som er fattige. Dagens inntektsmodell for kommunene er med på å sementere sosial ulikhet mellom kommunene. Venstre vil fjerne kriteriet om høyt utdanningsnivå for utregning av støtte per barn i barnehagealder, slik at kommuner med lavt utdanningsnivå får større muligheter til å utjevne denne forskjellen.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**