Videreutvikler Oslos idretts- og friluftsliv

Byrådet i Oslo legger i dag frem ny plan for idrett og friluftsliv, som skal være styrende for utviklingen av idrettsanlegg og friluftsområder i Oslo fram mot 2016. — Det er et stort behov for idretts- og friluftsanlegg i Oslo. Denne planen gir et godt grunnlag for å satse videre på utviklingen av anlegg for breddeidretten, sier Ola Elvestuen (V), byråd for miljø og samferdsel.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**


– Byrådet skal ha fokus på fremdrift og gjennomføring, og denne planen er en del av arbeidet som vil gi gode resultater på et viktig område, fortsetter Elvestuen.

Ola Elvestuen

Foto: Bård Ek

Byrådets overordnede mål for idrett og friluftsliv fram mot 2016 er:

•Anleggstilbudet skal styrkes
•Ivareta Oslos posisjon som vinterhovedstad
•Tilrettelegge for gode naturopplevelser og fysisk aktivitet ved å sikre god tilgang til fjorden, marka og friområdene

Innbyggene i Oslo mosjonerer og trener mer enn tidligere, og tilrettelegging for fysisk aktivitet gjennom idrettsanlegg og aktivitetstilbud blir stadig viktigere.

– Målet er at alle i Oslo skal ha gode muligheter til å drive med idrett og friluftsliv. Et godt tilbud er med på å bedre folkehelsa, sier Ola Elvestuen.

Idrett og folkemusikk

Foto: Ingvild Stegane

Byrådet er i ferd med å utarbeide søknad om å arrangere OL og Paralympics i Oslo i 2022. Et eventuelt OL vil få stor betydning for anleggsutviklingen i byen. Planen for idrett og friluftsliv viser behovet for å styrke anleggstilbudet i årene framover, i tillegg til at rehabilitering av eksisterende anlegg settes i system. Bakgrunnen er blant annet at det blir stadig flere innbyggere i Oslo, i tillegg til at det er flere etablerte idretter i dag som må tas hensyn til i planleggingen av nye idrettsanlegg.

Planen viser at den egenorganiserte aktiviteten og idretten er viktig for å bedre folkehelsen. Tilrettelegging og etablering av gode nærmiljøanlegg og uteområder er viktig i oppveksten til barn og ungdom. — Balløkker, kunstgressbaner og sandvolleyballanlegg er gode eksempler på dette. Her kan barn og unge utfolde seg på eget initiativ utenom den organiserte idretten, avslutter Elvestuen.

Les hele dokumentet Plan for idrett og friluftsliv 2013 – 2016 på Oslo kommunes nettsider.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**