Bygg flere barnehageplasser på Skogn

“Engstelige foreldre fikk rett” skriver Trønderavisa 5. mars, med fokus på at det blir mangel på barnehageplasser i Skogn fra høsten. Mangelen skyldes blant annet at kommunestyret har vedtatt å øke andelen kommunale barnehageplasser i Levanger fra 22 til 40 prosent, skriver Venstres Karl M. Buchholdt i et innlegg.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**


Innlegg av Karl M. Buchholdt – Kommunestyrerepresentant for Venstre

Karl Meinert Buchholdt

Foto: Fotograf Hattrem

Dette innebærer blant annet at den private barnehagekapasiteten i Skogn skal reduseres og at eksisterende private barnehager ikke får øke antallet plasser.
Ordfører Robert Svarva(AP) har tidligere gitt uttrykk for at det først og fremst er ideologiske grunner til at han ønsker kommunale barnehager. Dette betyr at det blir færre barnehageplasser på Skogn enn før.

Venstre vil styrke de private barnehagene, noe som vil gi flere plasser på Skogn. Mye av æren for at Levanger har full barnehagedekning skyldes de private barnehagene. Derfor er det viktig å gi de private barnehagene gode driftsvilkår og mulighet til å utvide kapasiteten. Dette vil gi flere barnehageplasser som det er behov for i nærmiljøet på Skogn.

Fra Venstres side er vi skeptisk til nye storstilte barnehageutbygginger i kommunal regi. De private barnehagene representerer enkelmennesker og organisasjoner som har investert tid og penger i sin egen bedrift. De skaper en arbeidsplass til seg selv og noen andre, samtidig som de opprettholder et trygt og godt oppveksttilbud i nærmiljøet.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**