Uttalelser om regionsenter Bardufoss

Årsmøtet vedtok to uttalelser om regionsenter Bardufoss. Målselv Venatre ønsker et sterkere regionsenter og vil avvikle nivåinndelingen av slike sentre i fylkesplanen.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**


Et sterkere regionsenter

Målselv Venstre mener at Bardufoss må framstå som et samlet og sterkere regionsenter. Bardufoss, fra Heggelia til Andslimoen, har kvaliteter som kreves av et regionsenter, og senteret er blitt viktigere for Forsvaret med hovedsete for Hæren og hovedbase for helikopter. Samtidig har også andre offentlige etableringer, ikke minst på utdanningssida, bidratt til å gjøre Bardufoss viktigere i regional sammenheng.

Målselv Venstre ønsker en politikk for Bardufoss, som også bidrar til flere private næringsetableringer. Muligheter og konkurransefortrinn må vektlegges i det pågående prosjektet Stedsutvikling Bardufoss, slik at vi ikke regulerer oss inn i en tvangstrøye som sluser bedrifter, kompetanse og regionale oppgaver ut av kommunen.

Avvikle nivåinndelingen av regionsentrene

I forbindelse med revisjon av fylkesplanen for Troms vil en anta at det forventes innspill fra Målselv kommune.

Målselv Venstre er i utgangspunktet skeptisk til at fylkeskommunen har lagt seg på en nivådeling som diskvalifiserer enkelte regionsentra fra å delta i utviklingen av kommuneovergripende tilbud.

Målselv kommune må snarest ta initiativ for å få opphevet denne nivådelingen, som pr definisjon gjør eksempelvis Bardufoss som regionsenter annenrangs i forhold til en del andre sentra.

Målselv Venstre vil i denne sammenheng understreke det viktige i at Bardufoss må fremstå med sitt samlede område — Heggelia, Andselv, Andslimoen både i handels —industri -kultur –og offentlig sammenheng.
Først når dette området sees under ett, vil Bardufoss som regionsenter kunne gi den nødvendige drakraft både for regionsenteret selv, Målselv kommune og Midt-Tromsregionen som helhet.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**