Det er begått en stor urett

Politisk nestleder i Rogaland Venstre, Anja Berggård Endresen, påpeker mangler i den rettslige prosessen forut for utsendingen av MUF’eren Sarwar Reza Hassan. Hun understreker at vi ikke kan tvangsreturnere flyktninger til utrygge områder der liv og helse står på spill.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**

Anja B. Endresen

Foto: Joachim Steinbru

Rogalands Avis skrev mandag om skjebnen til Sarwar Reza Hassan, etter at han før jul ble tvangsreturnert til den irakiske delen av Kurdistan. Hassan tilhørte gruppen MUF da han oppholdt seg i Norge. Det var personer med midlertidig opphold uten rett til familiegjenforening.

Hassan ble pågrepet en torsdag kveld, og det var ingen reell mulighet for at retten kunne behandle en sak om midlertidig opphold slik at utkastelsesvedtaket kunne bli behandlet for en domstol. Mandagen ble han tvangsreturnert til Irak og Hassan beskriver en hverdag preget av uro og forhold som vanskelig kan karakteriseres som trygge.

Berggård Endresen har tidligere tatt opp Hassans skjebne i innlegg på Venstres fylkesårsmøte i 2013. Kritikken hennes er både rettet mot de brudd på prosedyrer som fant sted under selve utkastelsen, men også knyttet opp til Norges ansvar for å beskytte folk. Saken har prinsipiell betydning, og vil bli tatt videre opp i Venstre. Man vil se på mulighetene for å legge politisk press på dette slik at Hassan kan komme tilbake til Norge., Det er også viktig å forhindre at flere blir utsatt for den urett Hassan har opplevd i forbindelse med sin tvangsreturnering til en utrygg skjebne i Irak.

Les artikkelen i Rogalands Avis

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**