Oslofolk får uttelling for å stemme Venstre

Osloby har i dag en oversikt over hvor mange av spørsmålene som stilles av Oslobenken på Stortinget som handler om Oslo-saker. Opptellingen viser at en stemme på Venstre i Oslo gir svært god uttelling.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**


– Som partileder må jeg i stor grad være rikspolitiker, men jeg mener også det er viktig å ivareta rollen som ombud for de som har stemt Venstre i Oslo, sier Trine Skei Grande. Hun har i denne stortingsperioden stilt 19 spørsmål om Oslo-saker, blant annet om museums- og kunstkomplekset i Ullevålsveien 5 og rensing av Alnaelven.

Trine Skei Grande

Foto: Bård Ek

– Det handler om å spille på lag med lokalpolitikerne og å løfte saker som er viktige i hovedstaden. Venstre har stor innflytelse på Rådhuset, men det er mange viktige Oslo-saker som avgjøres av Stortinget. Da er det viktig at jeg som Oslo-representant tar tak i det, sier Skei Grande.

Også Ola Elvestuen, som er miljøbyråd i Oslo, tar opp Oslo-temaer i Stortinget når han møter som vara for Skei Grande. Senest stilte Elvestuen spørsmål om regjeringen vil bidra til å samordne de lokale støtteordningene for utskiftning av oljefyrer i hovedstaden med støtteordningene som administreres av Enova.

– Luftforurensning er en viktig sak i storbyen, og Oslo ligger langt foran på feltet. Da er det viktig at staten spiller på lag, og at støtteordningene ikke slår hverandre i hjel. Jeg er glad for at Ola benyttet anledningen til å utfordre regjeringen på dette mens jeg var på utenlandsreise, avslutter Skei Grande.

Les saken på Osloby.no

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**