Medlemsmøte 5. mars: Maikel Nabil om den arabiske våren

Oslo Unge Venstre inviterer til medlemsmøtet i mars. De har bedt Maikel Nabil, som har vært en av de viktigste bidragsyterne i den arabiske våren, og har markert seg som en sterk kritiker av militærets rolle i den egyptiske revolusjonen, om å innlede for oss tirsdag 5. mars.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**

Unge Venstre

Foto: uv

I mars 2011 ble han arrestert av egyptisk politi, og dømt til tre års fengsel for å ha fornærmet militæret gjennom blogginnlegget “The Army and The People Were Never One Hand”. Etter å ha sittet i fengsel i ti måneder, hvorav fem i sultestreik, ble Nabil løslatt i januar 2012, på grunn av voldsomme protester både fra det egyptiske folk og internasjonale aktører.

På møtet vil han fortelle oss om hvilken rolle militæret har hatt, og fremdeles har, i Egypt. Han vil snakke om Mohammed Mursi sin politikk, og hvordan dette påvirker veien videre for den arabiske våren. Kanskje viktigst av alt vil han snakke om hvordan Norge kan bidra til å legge press på egyptiske myndigheter, slik at den arabiske våren kan komme på rett spor igjen.

Dato: tirsdag 5. mars
Tid: kl 18.30
Sted: Litteraturhuset, tredje etasje, rommet Nedjma

Dette er en unik mulighet til å få møte en av de mest sentrale aktivistene fra den arabiske våren. Møtet er åpent for alle, så ta gjerne med en venn eller tre!

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**