Trine Skei Grande i Lofoten

Denne uken har Trine Skei Grande vært på besøk i Lofoten. På onsdag ble turnéen avsluttet med folkmøte på Ballstad med fire andre partiledere og representanter fra ulike miljøvernorganisasjoner.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**


Sammen med Folkeaksjonen for oljefritt LoVeSe, Naturvernforbundet, Natur og Ungdom, samt Audun Lysbakken (SV), Hanna Marcussen (MdG), Knut M. Olsen (SP), Bjørnar Moxsnes (R) og Knut Arild Hareide (KrF) har Trine Skei Grande tilbrakt de siste dagene i Lofoten.

Trine skei Grande fisketur

Foto: Tor Bjarne Christensen

Sammen har de besøkt turistattraksjoner, fiskere, bedrifter og lokalbefolkning for å få inspirasjon og mer kunnskap for å forhindre oljeboring i Lofoten, Vesterålen og Senja.

På onsdag var Trine og de andre partilederne på fisketur utenfor Nusfjord. I følge Dagbladet endte det dårlig med torskefisket men bedre med stemmefisket.

– Det er et paradoks at et flertall av befolkningen er mot oljeboring i Lofoten, mens et mindretall på Stortinget — de største partiene — er for. Men vi har klart å stoppe dette før, og skal klare det igjen. Dette er en veldig viktig sak for venstrefolk over hele landet, sier Trine Skei Grande til Dagbladet.

Under onsdagens folkemøte roste lokalbefolkningen og ungdommene partilederne for sitt engasjement, samtidig ble de stilt kritiske spørsmål av oljetilhengerene. Rundt 250 personer hadde møtt opp for å høre på politikerne.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**