Medlemsmøte om Skolestruktur

Mandag 18. mars kl 19:30 på rådhuset diskuteres skolestruktur i Nes Venstre. Målet er å beslutte lokallagets langsiktige strategi med tanke på antallet og lokaliseringen av ungdomsskoler og barneskoler i kommunen.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**

Kultur

Foto: Gunnar L Brevig

Skal vi ha en eller to ungdomsskoler i Nes, og hvor mange barneskoler skal vi ha på hver side av elva? Nes Venstre diskuterer i medlemsmøte 18. mars.

I forbindelse med rullering av kommuneplanen er framtidas skolestruktur i Nes en av de grunnleggende beslutningene som må fattes. Skolestrukturen ble satt på kartet av Nes Venstre allerede i forrige kommunestyreperiode da vi foreslo og fikk vedtatt en utredning som endte i en skolerapport. Rapporten var oppe til behandling i kommunestyret 14. oktober 2008. Den gangen ønsket ikke posisjonen bestående av Ap, Sp og SV å diskutere skolestrukturen og besluttet å utsette saken til budsjettbehandlingen.

Resultatet av dette var at skole i hovedsak ble diskutert med utgangspunkt i økonomi, heller enn kvalitet og rammer for gode læringsforhold. Det var også rådmannen som etter en ren administrativ vurdering foreslo nedlegging av skoler, i stedet for at dette kom som følge av demokratiske prosesser. Nes Venstre fikk imidlertid flertall i kommunestyret for at skolen østsiden i Fenstad skulle bestå framfor skolen på vestiden siden skolerapporten tydelig viste at Jerspestad skole hadde langt høyere kvalitet enn Brårud.

Langsiktig så også Jerpestad ut som et bedre økonomisk alternativ. Jerpestad var ombygd etter nye standarder med eget inngangsparti og garderober for de yngste klassene. Dette hadde betydning for fremtidig vedlikehold og oppgradering som ville komme mye tidlilgere ved å velge Brårud. Det ble også billigere skoletransport da det vaar færre elever ved Brårud. Videre vurderte Nes Venstre at om det skulle overleve en skole i Fenstadområdet, så ville Jerpestad med sitt nedslagsfelt og geografiske beliggenhet ha en større sjanse.

Nå er det igjen på tide å diskutere fremtidens skolestruktur i Nes kommune, denne gangen har vi i Nes Venstre valgt å forberede strukturdebatten med en kvalitetsdebatt om innholdet i skolen. En del av dette var dialogmøtet om skole der Hilde Schjerven innledet på en ypperlig måte om hva som kjennetegner en skole som oppnår god læring.

Våre to kommunestyrerepresentanter har også deltatt på to seminarer for kommunestyret i regi av Nes kommune, der tallgrunnlag og scenarier har blitt fremlagt og struktur og størrelser har blitt tverrpolitisk diskutert. Administrasjonen har lagt frem sin anbefaling, og er du interessert finner du den her.

Målet for medlemsmøtet 18. mars er å diskutere oss fram til hva Nes Venstre skal fronte som den optimale løsningen for fremtidens skolestruktur.

Kultur

Foto: Gunnar L Brevig

Skal vi ha en eller to ungdomsskoler i Nes, og hvor mange barneskoler skal vi ha på hver side av elva? Nes Venstre diskuterer i medlemsmøte 18. mars.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**