Sikre forsyninger av vann og varme?

Venstres Anja Berggård Endresen tok opp behovet for stabil varmelevering for fjernvarmekundene, da konsernsjef i Lyse, Eimund Nygaard møtte formannskapsmedlemmene i Sola forrige uke.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**


I sitt spørsmål, viste Berggård Endresen til de bekymringer med hadde gjort seg knyttet til fjorårets hendelse med brann i nabolokalene til fjernvarmeanlegget på Forus. Hva skjer dersom det er selve fjernvarmeanlegget som rammes og settes ut av drift?

Dette handler om sikkerheten til mange boliger i Sola kommune. Mange av disse boligene har fjernvarme som eneste leveranse av oppvarming, og vil bli hardt rammet dersom anlegget på Forus settes ut av spill. «Hva slags alternativer kan Lyse sette inn?», var spørsmålet fra Venstres formannskapsmedlem.

Nygaard meddelte at også Lyse hadde vært bekymret i forhold til brannen hos Westco sitt sorteringsanlegg i fjor. Han meddelte at saken nå lå hos Sandnes kommune og Fylkesmannen for videre utgreiinger vedrørende sikkerheten i og rundt anlegget. Konsernsjefen kunne videre meddele at Lyse hadde reserveløsninger som på kort sikt var ment å kunne garantere både fjernvarme og varmt vann hos beboere som hadde knyttet seg til Lyses anlegg.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**