Naturinngrep med store konsekvenser

Da konsernsjef i Lyse traff formannskapmedlemmene i Sola forrige uke, stillte Venstre spørsmål knyttet til trasevalg for en ny kraftlinje mellom Lysebotn og Stavanger. Mange av trasevalgene som har blitt lagt frem, går gjennom det foreslåtte verneområdet på nordsiden av Lysefjorden.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**


Lyse fremhever seg som en nasjonal aktør innen miljøvennlig energi med landets beste infrastruktur. Slikt forplikter, og Venstre mener at selskapet må være sitt samfunnsansvar bevisst. Det innebærer å målbære det selskapet selv oppfatter som gode løsninger.

I arbeidet frem mot en ny kraftlinje mellom Lysebotn og Stavanger, har det den seneste tiden også blitt trukket frem et sjette trasealternativ. Man snakker i dette tilfellet om trasevalg som vil gi mindre sår i naturen i form av færre kabelgater og fravær av monstermaster i Lysefjorden.

Det vil kunne trekkes sjøkabel fra Forsand til Stavanger og Lyse åpner nå opp for at også denne løsningen skal utredes. Berggård Endresen (V) stillte spørsmål til både tidsaspektet og hva Lyses posisjon var i spørsmålene knyttet til trasevalg. Svaret fra konsernsjefen var imidlertid nedslående. I følge Eimund Nygaard er Lyse indifferente til hva slags trase man til slutt skal bygge.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**