Vi aksjonerte for et oljefritt Lofoten, Vesterålen og Senja

På over 80 steder har det blitt brent varder for et oljefritt Lofoten, Vesterålen og Senja. I Drammen aksjonerte Naturvernforbundet, Natur og ungdom, SV og Venstre.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**

Folkeaksjonen 2013, Oljefritt Lofoten

Lars Andre og Ida Marie fra Drammen Venstre aksjonerte på Bragernes torg

Folkeaksjonen 2013, Naturvernforbundet

Foto: Lars Andre Landås

Naturvernforbundet inviterte alle partiene i Drammen til å vise sin støtte til folkeaksjonen. Venstre og SV var de eneste som møtte opp og aksjonerte.

– Vi i Drammen Venstre mener det er viktig å beskytte disse sårbare havområdene hvor fire av verdens ti største fiskebestander gyter. Utvinningstakten av oljen må senkes, og vi må satse på grønne arbeidsplasser. Dette sier Lars Andre Landås, aksjonist og styremedlem i Drammen Venstre.

Ja til oljefritt Lofoten, Vesterålen og Senja

Foto: Lars Andre Landås

På Bragernes Torg var det mange som støttet opp om aksjonen ved blant annet ta bilder av seg selv med en lapp med påskriften “Hold Lofoten, Vesterålen og Senja oljefritt!”. Andre aktiviteter var en Lofoten-quiz med mulighet for å vinne skreimiddag, og egen tegnebenk for barna.

Vi i Drammen Venstre syntes det er topp at flere organisasjoner går sammen for å kjempe miljøets sak. Miljøet har ingen stemmerett, så det er viktig at det finnes folk og organisasjoner som bryr seg om dette.

Ingen tjener på at debatten om Lofoten og Vesterålen dukker opp igjen annethvert år. Nå har Venstre lagt fram et forslag i Stortinget som vil sikre varig vern for noen av våre viktigste naturressurser, sier Rebekka Borsch, Stortingskandidat Buskerud Venstre.

Les også:
Varig vern gir nye arbeidsplasser
Både økonomien og klimaet tilsier at oljetempoet må senkes
Lier Venstres appell for å bevare Lofoten, Vesterålen og Senja
Folkeaksjonen (ekstern)

Ansikter mot oljeboring
**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**