– Arbeiderpartiet har misforstått løsningen for yrkesfagene

I går skrev BT at Arbeiderpartiet ønsker å regne elever som har fagbrev som generelt studiekompetente. Ungdomskandidat Mathias Fischer er uenig i dette forslaget, skriver Bergens Tidende i dag.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**


- Det er flott at Ap vil at flere skal ta høyere utdanning, men dette forslaget er dårlig politikk for yrkesfagelevene, sier Mathias Fischer, tredje- og ungdomskandidat til Stortinget for Hordaland Venstre.

- Arbeiderpartiet har misforstått. Skal fagbrev gi studierett må det mer teori inn i yrkesfagløpet, stikk i strid med hva som er ønskelig, sier Fischer.

Mathias Fischer

Foto: Silje Helene Lund

- Høyere utdanning er og må være teoritungt. Det blir ikke mindre teoritungt for yrkeselevene av at de ikke har tatt allmenn påbygg før de begynner. Hvis yrkesfagelever synes det er for mye teori å ta allmenn påbygg, vil de nok også mene det er for mye teori på universitetet, sier han.

- Eigil Knutsen tror at lite motiverte elever vil bli mer motiverte av å kunne gå rett på høyere utdanning. Jeg tror det motsatte vil skje, og at frafallet i høyere utdanning vil øke, sier Fischer.

Les hele saken på side 12 Bergens Tidende 22. februar!

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**